В разговори на четири очи представители на Китай са отправили

...
В разговори на четири очи представители на Китай са отправили
Коментари Харесай

Китай отново с остри предупреждения към САЩ, ако Пелоси стъпи в Тайван

В диалози на четири очи представители на Китай са отправили безапелационни предизвестия към администрацията на Байдън по отношение на вероятното посещаване в Тайван на председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, оповестява Ройтерс.

Информацията е на в. " Файненшъл таймс ", който цитира шестима души, осведомени с китайските предизвестия, съгласно които те са били доста по-остри от заканите на Пекин в предишното, при предходни случаи, когато не е бил удовлетворен от дейностите или политиката на Съединени американски щати по отношение на Тайван. Използваните изрази допускат вероятен боен отговор, съгласно източници, осведомени със обстановката.

Съветът за национална сигурност на Белия дом и Държавният департамент отхвърлиха да разясняват информацията. Засега няма и коментар от китайското външно министерство, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Китай ускорява военната си активност към Тайван, пробвайки се да окаже напън върху демократично определеното държавно управление на острова да одобри суверенитета на Пекин. Правителството в Тайпе декларира, че единствено 23-милионното население на острова може да взема решение бъдещето си и акцентира, че желае мир, само че островът е подготвен да се пази при положение на нахлуване.

" Файненшъл таймс " заяви в понеделник, че Пелоси възнамерява да посети Тайван през август. Китайското външно министерство съобщи на идващия ден, че визитата ѝ в Тайван би засегнало суверенитета и териториалната целокупност на Китай и Съединени американски щати ще понесат следствията. В сряда президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че възнамерява да беседва с китайския президент Си Дзинпин до края на месеца. Президентът на Съединени американски щати наподобява сложи под подозрение известията за пътешестване на Пелоси до Тайван.

Мисля, че военните считат, че това не е добра концепция сега, само че не знам какъв е статусът, съобщи Байдън пред медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР