В разгара на протести в защита на дисциплинарно уволнения Александър

...
В разгара на протести в защита на дисциплинарно уволнения Александър
Коментари Харесай

Директорът на Народния уволнил Александър Морфов, за да спасява театъра

В разгара на митинги в отбрана на дисциплинарно уволнения Александър Морфов, шефът на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ Васил Василев даде едночасова конференция, от която главният извод е, че е махнал основния режисьор, с цел да резервира културната институция и да „ избави “ сътрудниците.

Морфов е уволнен по съответните претекстове, само че създателят никой не може да го уволни, без той да желае. Ние би трябвало да си пазим културните институти. Пазете тези персони, които излизат на сцената, тези имена, тъй като те са гръбнакът на българската сцена. Те са светини, не посягайте на това и не ги вкарвайте в този спор. По моя самодейност бяха уволнени и Морфов, и Кръстева “, аргументира решението си Василев.

Време е да си подредим страната и да тръгнем по нашата вярна посока. След четири месечно наличие в медиите, ние успяхме да се сплотим “, твърди той.
 Naroden Tedtur Protest
Междувременно пред постройката на Министерството на културата се събраха стотици артисти и жители, с цел да поддържат Морфов. Актьорът Валери Йорданов, който на снощния митинг пред Народния разгласи, че чака и своето уволняване, влезе при служебния министър на културата - Найден Тодоров. Той е обяснил, че е изпратил до адвокати заповедта за уволнението на Александър Морфов и в случай че бъде намерено нарушаване, то тя ще бъде анулирана. След това протестиращите се насочиха към постройката на театъра, където се организираше брифингът на шефа.

Започвам от този ден да се боря и провокирам всички политически партии да създадат по този начин – актьорската заплата да бъде 2500 лева . “, даде обещание Василев.

Отпред написа Народен спектакъл „ Иван Вазов “, на никое място не написа Народен спектакъл „ Александър Морфов “, добави Василев. И разгласи, че написа „ отличен “ за свършената досега работа.

Василев заяви, че за 10 месеца е имал четири инспекции. „ Ако държавните органи бяха толкоз проверявани, колкото Народния спектакъл, вие разбирате ли какво щеше да се случи “, сподели той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР