В разгара на поредните престрелки между президент и правителство ремонтът

...
В разгара на поредните престрелки между президент и правителство ремонтът
Коментари Харесай

Ремонтът на вълнистата Тракия поскъпна до рекордни нива

В разгара на следващите престрелки сред президент и държавно управление ремонтът на така наречен вълниста част на автомагистрала " Тракия " в сектора сред Оризово и Чирпан доближи цена от 4.4 млн. лева / км, поставяйки нов връх по скъпо строителство у нас без ясни правила.

Предишният връх се държеше от

Във вторник затворен за ремонт бе трасето от " Тракия " от 168-ми до 185-ти километър. За съпоставяне секторът от 171 до 210 км на аутобана беше построен в интервала 2003 - 2007 година от " Джойинт Венчър Рануей " АД с реализатор " Пи Ес Ай " Стара Загора за 104.7 млн. лева с Данък добавена стойност или приблизително по 2.7 млн. лева./ км .

Цената за ремонт, която е с две трети по-висока от тази за строителството на автомагистралата, беше обяснена от шефа на пътната организация Георги Терзийски с по-високите разноски за труд и материали в този момент. Според него не е правилно да се съпоставя градеж на нова автомагистрала с ремонта на същия сектор.

Четири месеца са траяли анализите на какво се дължи нагъването на автомагистралата. Установени са подпочвени води, сподели представител на АПИ пред Нова телевизия. Сега след ремонта изпълнителят - държавната компания " Автомагистрали ", дава обещание казусът да бъде решен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР