В разгара на първата арабско-израелска война в новосъздадената държава Израел

...
В разгара на първата арабско-израелска война в новосъздадената държава Израел
Коментари Харесай

Смразяващата истина за изчезналите бебета в Израел

В разгара на първата арабско-израелска война в новосъздадената страна Израел идват доста евреи от Йемен. Преди окончателното им настаняване на израелска територия те прекарват доста време в така наречен Транзитни лагери.

В първите години след идването на йеменските евреи се раждат бебета, а с тях и слуховете за безследно изчезнали бебета. Днес, 50 години по-късно, родителите на тези деца желаят да узнаят истината.

Много от родените по това време деца на йеменски евреи да били обявявани за умряли, само че има съществени съмнения, че те са били давани на заможни бездетни еврейски фамилии или употребени за противозаконни медицински опити.

Подозренията на фамилиите се ускоряват, когато 18 години след хипотетичната гибел на бебчетата им, те получават повиквателни за наложителна военна работа, на която в Израел подлежат както момчетата, по този начин и девойките.

Тогава родителите им стартират да си задават въпроси и да търсят документи - документи за раждането на бебетата, документи за гибелта им, каквито и да било документи.

Постепенно доста от тях откриват фрапиращи несъответствия в данните, които ги карат да се съмняват във версията на лекарите, че бебетата са умрели при раждането или малко след него.

Трудно е да се дефинира какъв брой тъкмо бебета на йеменски евреи са изчезнали, умряли или били взети от биологочните им родители.

По разнообразни данни броят на тези деца варира от стотици до няколко хиляди, като доста от родителите имат вяра, че бебетата им са били дадени на европейски евреи, изгубили личните си деца по време на Холокоста.

 бебенце

Семействата, които са изгубили бебетата си в този интервал, не знаят къде се намират гробовете им, а когато има подобен гроб, при разкопаването му се оказва, че той е празен.

Днес с изчезналите йеменски бебета се занимават три обособени държавни следствия. Но родителите не имат вяра на тези пояснения и считат, че казусът се прикрива и от медицинските служащи, и държавните чиновници.

За да успокои духовете даже министър председателят Бениямин Нетаняху отвори множеството от архивите, само че това докара единствено до още по шокиращи разкрития.

В данни, изнесени от комисията Кнесет, се сочи, че редица йеменски деца са били употребявани за медицински опити или просто са умряли вследствие на фрапираща лекарска немарливост.

На някои от децата е направена ексхумация, която е разкрила, че сърцата на бебетата са извадени и дадени на американски лекари, проучващи ниското равнище на сърдечни болести в Йемен.

Има и новородени, които са умряли вследствие на пробно лекуване.

Половин век по-късно родителите на изчезналите йеменски бебета имат вяра, че те са живи и се надяват един ден да ги видят още веднъж.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР