В разгара на новата ковид вълна здравният министър обясни, че

...
В разгара на новата ковид вълна здравният министър обясни, че
Коментари Харесай

Кацаров обясни как не затяга, а разхлабва мерките


В разгара на новата коронавирус вълна здравният министър изясни, че не е въвел никакви нови ограничавания, напрогив - дал опция на заведенията да работят на 100% претовареност, в случай че всички са имунизирани.

Изумен съм от реакцията на някои политици и общественици. Хора, четете, апелирам ви се! Със заповедта, която издадох през вчерашния ден дадох опция да работят на 100% тези, които до момента работеха на 50%. Никакви ограничавания не са наложени, в противен случай тъкмо противоположното, сподели Кацаров, уплашен от реакцията на асоциацията на заведенията и на партията на Слави Трифонов.

Малко по-рано от " ИТН " настояха за отмянана ограниченията поради, съгласно тях, дискриминация на неимунизираните. От Асоциацията на заведенията пък оповестиха, че са в протестна подготвеност.

Всъщност със заповед на Кацаров от през днешния ден, остава ограничаването за претовареност до 50% на заведения, спортни зали, мероприятия, персонални тържества и детски центрове. Заведенията обаче ще могат употребяват 100% от потенциала си, в случай че личният състав и клиентите са имунизирани, преболедували или имат негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в обекта, съобщи БГНЕС.

Ако вие не държите да работите на 100%, напишете ми го. Ще анулира заповедта, обърна се доктор Стойчо Кацаров към недоволните. Той бе безапелационен, че здравните управляващи прави всичко допустимо, с цел да се резервира живота и здравето на хората.

Не се постановат ограничаващи ограничения, ограниченията, които се нагалаг са стимулиращи. Никой не кара никого, никой не задължава, безапелационен бе доктор Кацаров. Той на няколко пъти повтори, че и към сегашния миг има ограничаване за работа на 50% потенциал, а в този момент се дава опция за работа на 100%.

Непрекъснато обмисляме какви ограничения да се вкарат в бъдеще. Към момента такива не се постановат. Включително мислим по какъв начин да защитим здравето и на тези, които желаят да стачкуват, съобщи доктор Кацаров.

Мерките не се постановат по сектори, а по епидемиологичен риск. Епидемичният риск може да е висок в едни сектори, в други – не, добави още Кацаров.

В конкретизиране от здравното министерство показаха съответно какво визира влязлата в действие заповед:

Условията за работа на избрани обекти и организирането на съответни мероприятия не са променяни. И до момента те можеха да работят/ да бъдат проведени при потреблението на до 50% от потенциала на съответното място. Тази опция е в действие и сега. Новото от през днешния ден е, че същите могат да работят/ да бъдат проведени, употребявайки 100% потенциал, в случай че личният състав и посетителите са или имунизирани, или преболедували, или дават отрицателен резултат от PCR тест.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР