В разгара на лятото времето отново ни изненада. След опасно

...
В разгара на лятото времето отново ни изненада. След опасно
Коментари Харесай

НИМХ: Чакат ни температури между 30-35 градуса, леко застудяване в началото на август

В разгара на лятото времето още веднъж ни изненада. След рисково горещите дни от началото на седмицата - през вчерашния ден тук-там температурите паднаха с 15 градуса. Бури, съпроводени с градушка имаше в Северна България. Беше регистриран снеговалеж на връх Мусала, а температурата на морската вода на Северното Черноморие спадна с към 9-10 градуса.

Според Боряна Маркова дежурен синоптик към Националния институт по метеорология и хидрология спадането на температурите не е нещо извънредно. По-скоро стоплянето е било извънредно поради температурите от 39-43 градуса.

През идващите дни температурите ще се възстановяват и още веднъж ще имаме естествени летни температури - най-често сред 30 и 35 градуса, сподели Маркова в " Денят стартира ".



В началото на август още веднъж ще има прекосяване на леден атмосферен фронт, само че явленията няма да са толкоз интензивни като последните дни, тъй като загряването на атмосферата няма да е в такава степен.

В идващите дни температурите в планините обаче ще бъдат ниски.

Водата по Северното Черноморие още веднъж е над 21 градуса. Само на север от нос Калиакра остава по-ниска и ще се затопли по-бавно.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР