В разгара на лятото въздухът е пропит от разнообразни ухания,

...
В разгара на лятото въздухът е пропит от разнообразни ухания,
Коментари Харесай

Ново устройство открива източника на лоши миризми

В разгара на лятото въздухът е напоен от разнородни ухания, измежду които натрапчиви телесни миризми. Ако човек желае да разбере кой подлага близките на обонятелен тормоз, може да се снабди със специфична джаджа, която открива неприятни аромати, заяви Стар онлайн.
Приспособлението, създадено от японска компания, към този момент се предлага на локалния пазар. Джаджата, наречена "Танита ES-100 ", е основана върху технология за разкриване на химически съединения, които предизвикват неприятни миризми. Всичко, което потребителят би трябвало да направи, е да сложи датчика за 10 секунди наоколо до източниците, обвинени в лъчение на противен мирис.
Устройството регистрира миризми по канара от 0 до 10. Ако потребителят надвиши пет пункта, се поява уведомление, че миризмата му е "социално неприемлива ", съпроводено от сигнал за "необходимост от дезодорант ".
Алгоритмите на джаджата са в положение да оценят равнищата на стотици субстанции, допринасящи както за приятни ухания, по този начин и за аромати на "умора ", "възрастен човек " или "непоносимо тежък парфюм ". Компактното устройство е с размери 94х52х25 мм и тежи 60 грама без акумулатори. Джаджата може да извърши 2000 регистрирания, преди да се наложи промяна на патрона й.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР