В разгара на лятото стомашно-чревните проблеми са нещо нормално. За

...
В разгара на лятото стомашно-чревните проблеми са нещо нормално. За
Коментари Харесай

Как да се преборим със стомашно-чревните проблеми през лятото

В разгара на лятото стомашно-чревните проблеми са нещо обикновено. За рисковете от самолечението и неправилната приложимост на антибиотици. Според гастроентеролога доктор Анелия Дечева от "Токуда " проблемите стартират с болежка в корема и общо неразположение и постоянно диария.
"Често има и повръщане. Това е реакция на организма, който се пробва да се оправи с инфекцията. Високите температури и храната извън са контейнер за развиване на бактерии. В Черно море водата не е толкоз солена, което постанова по-често разпространяващи се инфекции, в случай че я погълнем. Добре е на морето да се употребява бутилирана или пречистена вода. Поддръжката на басейните покрай морето е значима. Сладоледите, млечните артикули, палачинките също са рискови артикули ", съобщи тя.
Според нея защитните средства на продавачите също са значими. "При гастроентероколит имаме температура, болки и крампи към пъпа и по-ниско долу при червата. Често има и повръщане при усвояване на непрясна храна. Може да има и бактериална или вирусна причина, която се развива за 3 дни ", уточни доктор Дечева.
По думите ѝ при дълготрайно приемане на антибиотици се разстройва чревната флора. "Има огромни опасности и от приемане на неверен пробиотик. Медикаментите с диуретичен резултат могат да провокират обезводняване. През летните месеци би трябвало да обръщаме внимание, че кръвното е по-ниско и би трябвало да има редукция на тези лекарства. При бъбречна функционалност може да има елиминационна диария ", изясни медикът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР