В разгара на корона кризата и успоредно с трансформацията на

...
В разгара на корона кризата и успоредно с трансформацията на
Коментари Харесай

Volkswagen може да се сбогува с едни от най-луксозните си марки

В разгара на корона рецесията и паралелно с трансформацията на автомобилния пазар международният водач в промишленост - немската Volkswagen, може да се раздели с няколко от най-луксозните си марки коли. От колоса обмислят варианти за първично обществено предложение или продажба, оповестява Bloomberg.

Lamborghini, Ducati и Italdesign ще " влязат в конструкция ", която да разреши на немския производител да работи, в случай че се вземе решение за смяна на собствеността, е удостоверил основният изпълнителен шеф на групата Херберт Диес.

" Ние, дано го кажем, сътворяваме такава правна конструкция, която би ни разрешила да действаме при решение. Вероятно процесът ще е по-бавен, само че той влиза в нашия дневен ред ", изяснява той и прибавя, че към момента няма взето дефинитивно решение.

Главният финансов шеф на компанията Франк Уитър показва, че напъните за усъвършенстване на разтегнатата конструкция на конгломерата изискват развой на работа. Нито един от двамата ръководители към този момент не показва период, в който може да се чакат евентуални решения.

Тези сигнали от страна на Volkswagen идват на фона на огромната инспекция на активите, почнала за групата с разразяването на " Дизелгейт " през 2016 година. Те сложиха въпроса за това какво ще се случва с нишовите марки за компанията в идващите години.

Анализаторите считат, че от конгломерата може да пристъпят към по-дълбоки структурни промени като алтернатива да реализират задачата си за пазарна капитализация от 200 милиарда евро или 237 милиарда $ и да се трансфорат в сериозен съперник на Tesla на пазара на електрически автомобили.

През октомври 2019 година излязоха първите сигнали, че Lamborghini може да бъде отделена в независимо сдружение до края на 2020 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР