В разгара на кампанията за поставяне на новата ваксина срещу

...
В разгара на кампанията за поставяне на новата ваксина срещу
Коментари Харесай

Лекари сигнализират за недостиг на ваксини срещу COVID-19

В разгара на акцията за слагане на новата ваксина против COVID-19 през последните дни персонални лекари в София алармираха, че им се отпускат единствено половината от декларираните количества ваксини. Продължават ли проблемите с регистрацията на противогрипната ваксина " Инфлувак Тетра " в осведомителната система, заради което лекари слагат най-вече от другия тип ваксина.

„ Имам към 50 души, искащи да се имунизират против COVID-19. Сформираха се през последните 10 дни. Миналата седмица пуснах поръчка до СРЗИ за 12 флакона от имунизацията. Миналата седмица отидох и ми бяха дадени единствено 6 флакона, тъй като и „ те нямало с какво да работят ”. Това пояснение пристигна на 4 октомври, в сряда. В един флакон има 6 дози ”. Това съобщи в ефира на Нова общопрактикуващият доктор доктор Станислава Крайселска.  

По думите ѝ от СРЗИ я помолили да пристигна след няколко дни, с цел да получи останалите флакони от имунизацията против ковид. „ Този понеделник, на 9 октомври, когато отидох още веднъж до СРЗИ, още веднъж желаех ваксини. Не ни дадоха, а се прибрахме с листче с телефон, на който да ревизираме, когато има налични ”, уточни лекар Крайселска.

Тя акцентира, че казусът с регистрацията на антигрипните ваксини за хората над 65 години, към този момент е оправен. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР