В разгара на ескалиращото напрежение между Израел и Хамас финансовите

...
В разгара на ескалиращото напрежение между Израел и Хамас финансовите
Коментари Харесай

Компания от портфолиото на Нанси Пелоси се изстреля на фона на войната в Близкия изток

В разгара на ескалиращото напрежение сред Израел и Хамас финансовите анализатори наблюдават от близко въздействието върху международните пазари.

Едно удивително разобличаване пристигна от “ ” на 9 октомври, като акцентира капиталовите портфейли на политици, които наподобява са се възползвали от спора. Председателят на Народното събрание Нанси Пелоси се класира на четвърто място в този лист.

Една от фокусните точки на интерес е инвестицията на ръководителя на Народното събрание Пелоси в CrowdStrike Holdings (NASDAQ: CRWD) – американска софтуерна компания за киберсигурност, оценена на към $44 милиарда. Секторът на киберсигурността постоянно се сблъсква с нараснало търсене по време на геополитически спорове. Според наличните данни Пелоси има акции на компанията на стойност към $1 милиона.

Акциите, търгувани с марката CRWD, показват забележителен растеж през годината. В един миг те означиха впечатляващо нарастване от 81% от началото на годината. Към 30 октомври растежът леко се е забавил до 66.78% от началото на годината, което въпреки всичко е удивително, като се има поради нарастването от 6.85% през последната година.

Първоначалната инвестиция на Пелоси е осъществена на 3 септември 2020 година, когато тя и брачният партньор ѝ закупуват акции на CrowdStrike на стойност $1 милион при почти $125 за акция.

След това придобиване CRWD е поскъпнала с почти 50%, което е довело до облага от $500,000 за Пелоси. Тази информация, подкрепена от следенето на акциите на Нанси Пелоси в Twitter, провокира полемики по отношение на етичните последствия от притежаването на акции от политици, които могат да бъдат повлияни от интернационалните спорове.

Тази обстановка акцентира комплицираното взаимоотношение сред политиката, световните събития и пазарната динамичност. Докато някои възприемат инвестицията на Пелоси като общоприета пазарна интервенция, други повдигат въпроси по отношение на уместността на определени длъжностни лица да печелят от обстановки със обилни последствия за сигурността и филантропичната сфера.

Независимо от етичните диспути, финансовите данни са недвусмислени. Стратегическото позициониране на Пелоси в бранша на киберсигурността е донесло обилни финансови облаги, които съответстват с интервали на нараснало напрежение в чужбина.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР