В района на Свободна зона Пирот в Димитровград, Сърбия и

...
В района на Свободна зона Пирот в Димитровград, Сърбия и
Коментари Харесай

Български инвеститор изгражда производствен комплекс върху 6200 кв. м край Димитровград през пролетта

В региона на Свободна зона Пирот в Димитровград, Сърбия и по-конкретно в индустриална зона " Белес " ще бъде построена промишлена инфраструктура и индустриални мощности от българския вложител Мегаинвест Холд ЕООД, заяви eKapija.

Площта на комплекса е 18 600 м2, а площта на индустриалните халета е 6200 м2. Наред с индустриалните халета са планувани ресторант и управническа постройка, като се планува оборудванията да бъдат захранвани посредством слънчеви панели.

Около 1500 м2 ще бъдат предопределени за индустриална активност на компания Мега Груп 21 ДОО, а останалите халета ще бъдат препоръчани на вложители и заинтригувани индустриални компании. Началото на строителните действия се чака да бъде напролет на 2023 година
 Най-големият производител на чипове в света готви инвестиция от $12 милиарда за цех в Съединени американски щати
Най-големият производител на чипове в света готви инвестиция от $12 милиарда за цех в Съединени американски щати

Американските полупроводници съставляват едвам 10% от международното произвеждане

Припомняме, че инвестицията беше оповестена от ръководителя на Община Димитровград Владица Димитров през октомври. Тогава той съобщи, че българската компания " Мегаинвест холдинг " е купила парцелите на три компании, които от няколко години не са стартирали произвеждане в димитровградската индустриална зона " Белес ".

Тези компании били изправени пред лишаване на земите им, само че било реализирано съглашение българската компания да изкупи правата им и новият вложител сега е в процедура по основаване на безмитна зона, с цел да може да внася материали, с които да се строят пространствата. Една част от тях ще бъде предопределена за основаване на инфраструктура за произвеждане и пакетиране на ядки, другата за произвеждане на мебели по поръчка, а трета за сушене и пакетиране на плодове и зеленчуци от територията на общината. Веднага щом зоната стане безмитна, ще стартира реализацията на инвестицията, не по-късно от идната пролет - сподели тогава Димитров.
 Германската компания Koepfer влага €30 милиона в цех за авточасти в Смедерево
150-годишна компания влага €30 милиона в цех за авточасти на 4 часа път с кола от София

Заводът ще създава най-модерните и софтуерни съставни елементи за компании като Daimler, BMW, Volkswagen, Audi и Opel

Той добави, че за известно време това ще е единствената инвестиция в Индустриална зона Белеш, само че общината е в процедура за отделяне на Индустриална зона Белес 2 на към 12 хектара в продължение на съществуващата зона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР