В района на Кораборемонтен и корабостроителен завод МТГ-Делфин, символично беше

...
В района на Кораборемонтен и корабостроителен завод МТГ-Делфин, символично беше
Коментари Харесай

Край Варна ВМС дадоха старт на строителството на нов боен кораб

В региона на Кораборемонтен и корабостроителен цех „ МТГ-Делфин ”, алегорично беше даден старта на строителството на втория многофункционален модулен патрулен транспортен съд по контракта сред Министерството на защитата и NVL B.V.& Co.KG. Традицията за рязането на стомана отбелязва първия огромен стадий в индустриалния развой на всеки нов транспортен съд, оповестиха от Военноморски сили.

Точно преди година се организира церемонията по разкроя на стомана за първия от двата патрулни кораби за Военноморските сили на Република България и към този момент, с помощта на положителната работа, отличното съдействие и високия професионализъм на корабостроителите от „ МТГ-Делфин “ и NVL B.V.& Co.KG, можем да забележим строящия се транспортен съд с построена забележителна част от корпуса му.

На церемонията участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, офицери от Командването, както и началници на отдели от Щаба на флота.

Изпълнителят на плана беше показан от изпълнителните шефове на NVL B.V.& Co.KG господин Дирк Малговски и на „ МТГ-Делфин “ господин Светлин Стоянов.

По време на събитието контраадмирал Михайлов съобщи: „ Много сме горди да бъдем част от церемонията по започване на разкроя на стоманата за строителството на втория многофункционален модулен патрулен транспортен съд (ММПК) за българските Военноморски сили. Този транспортен съд ще даде опция на българските моряци да извършват всички задания по отбрана на националните морски ползи и да вземат участие сполучливо в съюзнически интервенции и задачи. ”

„ Фактът, че стоим тук през днешния ден и честваме разкроя на стомана на втория транспортен съд, е резултат от отличното съдействие с нашия клиент и с нашите локални сътрудници, изключително,,МТГ-Делфин “. Ние работим дружно, един до друг, от две години. Сега напредваме към реализацията на най-важния военноморски план за България досега. Това ни изпълва с горделивост ", сподели Дирк Малговски, ръководещ шеф на NVL B.V. & Co. KG.

„ За нас е чест да бъдем сътрудник на NVL за плана ММПК и да работим дружно с един от водещите европейски корабостроители. Нашето съдействие е извънредно и резултатите приказват сами по себе си. “ означи Светлин Стоянов, изпълнителен шеф на „ МТГ-Делфин “.

С реализирането на контракта Военноморските сили ще придобият два многофункционални модулни патрулни кораби, притежаващи качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз, които да заменят част от наличните във Военноморски сили кораби, които не подлежат на рационализация. Плавателните съдове, които са с дължина 90 метра и водоизместимост от почти 2300 тона, са основани на потвърден дизайн на NVL и разполагат с интегрирана система за ръководство на бойните дейности. Корабите ще дадат опция на българските Военноморски сили да противодействат както на въздушни и наземни, по този начин и на надводни и подводни закани.

Проектът за строителството на двата кораба, който се извършва във Варна и в който са включени и доста български снабдители, е обвързван с най-големия капиталов разход за българските Военноморски сили.

Завършването на строителството на първия транспортен съд е планувано за третото тримесечие на 2025 година, а на втория транспортен съд - година по-късно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР