В ръцете на Народното събрание е дали пенсионетрите ще получат

...
В ръцете на Народното събрание е дали пенсионетрите ще получат
Коментари Харесай

Социалният министър разплака пенсионерите: Има риск за пенсиите, парите са под въпрос

В ръцете на Народното събрание е дали пенсионетрите ще получат нарастването на пенсиите си на 1 юли. Това сподели общественият министър Георги Гьоков по време на парламентарна комисия по труда и обществената политика през днешния ден.

„Винаги има риск, доколкото знам има график, по кое време актуализацията на бюджета да мине разискване, по кое време да се гласува“, сподели той. По думите му Национален осигурителен институт е подготвен да изплати пенсиите от 1 юли, в случай че всичко се одобри в период.

Според министъра с до 200 души се възнамерява да се усили съставът на Главната ревизия по труда. Служителите там наблюдават 280 компании и три милиона заети.

„Към момента сме открили, че няма по какъв начин да създадем съкращения на хората в организациите, те са на терен. И без това е натоварено при тях“, съобщи Гьоков.
Не планираме съкращения в Агенцията за обществено подкрепяне, дори мисля,че би трябвало да се разшири. Имат съществени спомагателни натоварвания поради бежанците. По никакъв метод няма да се съглася да се махат хора от там, безапелационен бе министъра.

Гьоков разяснява и нарастването на пенсиите с 10%, че е допустимо най-справедливият вид. „Има за 20% нарастване, само че взехме решение, че не е справедливо“, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР