След инцидента край Аксаково разследването по случая продължава. Премиерът Димитър

...
След инцидента край Аксаково разследването по случая продължава. Премиерът Димитър
Коментари Харесай

Пътен експерт закова шофьора на Киро: Бил е поне със 130км/ч. Ако караше с 90, ударът нямаше да е такъв

След случая край Аксаково следствието по случая продължава. Премиерът Димитър Главчев изиска незабавна инспекция по отношение на информацията за асфалтирана част от път в региона, където преди дни стана тежката злополука с автомобил на НСО.
Във вторник беше отхвърлен шефът на ОПУ – Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел „ Инвестиционно-ремонтни действия “ Севдалина Казълова. Асфалт не е положен единствено на мястото към злополуката, а и на доста други сектори от пътния сектор. Асфалтирането на пътя, където стана тежката злополука, е почнало три дни след случая.
Има няколко предпоставки за злополуката. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, а другата кола тежи 1400 кг. Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч ”, разяснява Ивайло Желязков, пътен специалист от Европейския център за транспортни политики, представен от Нова телевизия.
Според него линията на видимост на пътния сектор се скрива от няколко пътни знака.
„ Водачът на НСО е имал доста малко време за реакция. Ударът, който се е случил, демонстрира, че автомобилът се е движел със скорост над разрешената ”, добави Желязков.
По негови думи това е един от най-натоварените сектори в региона. Ограничението е 90 км/ч. „ Ако колата на НСО се е движела с 90 км/ч, конфликтът нямаше да е толкоз нечовечен. Автомобилът на починалия е бил с доста остарели зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка ”, съобщи пътният специалист.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР