В ръцете на гражданите на Балканите в момента има 5

...
В ръцете на гражданите на Балканите в момента има 5
Коментари Харесай

На Балканите има 5 милиона единици оръжие

В ръцете на жителите на Балканите сега има 5 млн. единици оръжие, съобщи албанският специалист по сигурността Арян Дурмиши. Определени незаконни организации като „ Ислямска държава” се пробват да се възползват от този факт, сподели той в изявление за телевизия „ Нюз 24 “, съобщи организация БГНЕС.

Като последствия от случилото се в Албания и на Балканите в интервала след началото на демократичните промени е доста елементарно да се откри оръжие. В ръцете на цивилни лица има към 5 млн. единици оръжие, а до тях могат да стигнат разнообразни терористични групировки. Самата тактика на “Ислямска държава” планува стимулиране на дребни групи хора да се самоорганизират и да правят дейности, които да водят до жертви.

„ Ако прегазите с кола двама-трима души, ще предизвикате по-малко внимание, в сравнение с в случай че предизвикате детонация “, изясни Дурмиши. Нефинансирането на тероризма в избрана страна значи спиране на връзките там и преориентирането към друга.

Според специалиста, организациите, които „ Ал Кайда “ е употребила, с цел да стигне до Албания, са били донорски структури. По отношение на групата „ Балкански лъвове “, за които има подозрение, че стои зад няколко терористични набези в Европа, измежду които и това във Виена, Дурмиши сподели, че е допустимо употребяваното оръжие да е стигнало до Виена през границата с Балканите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР