В ранните часове на борсовата търговия курсът на биткойн поскъпва

...
В ранните часове на борсовата търговия курсът на биткойн поскъпва
Коментари Харесай

Биткойнът поскъпва рязко

В ранните часове на борсовата търговия курсът на биткойн нараства по отношение на $ с 6.76 % до 28 800 $, което е най-високата стойност от началото на май, сочат данни на Coindesk.

Според Bloomberg, растежът се дължи на обстоятелството, че EDX Markets, които стартира активност преди няколко седмици, беше подсилен през вчерашния ден от огромни играчи на финансовия пазар – Citadel Securities, Fidelity Digital Assets и Charles Schwab Corp. Курсът на цифровата валута беше повлиян и от решението на капиталовите компании BlackRock Inc. и Wisdom Tree Inc. да провеждат борсово търгувани биткойн фондове в Съединени американски щати, прецизира организацията.

EDX Markets е борса за криптовалута, благосъстоятелност от американския милиардер вложител Кенет Грифин. Според The ​​Wall Street Journal главната публика на крипто борсата са вложители, които се опасяват да навлязат на пазара на криптовалута посредством съществуващи платформи на фона на банкрута на FTX, която се смяташе за втората по величина борса за криптовалута в света, през ноември 2022 година.

От Bloomberg означават, че тази вест е съдействала за оптимизма на крипто вложителите, загрижени за последните развития на пазара на криптовалута. Говорим по-специално за решението на Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) от 5 юни да съди крипто борсата Binance и нейния създател Changpeng Zhao по обвинявания в нарушение на законодателството на Съединени американски щати. Те са събрани в 13 точки, измежду които – работа без общоприет лиценз за борсови действия, брокерски и клирингови услуги, както и погрешни изказвания за уеб страницата Binance.US.

Освен това, SEC заведе дело против Coinbase, най-голямата платформа за криптовалути в Съединените щати, която също е упрекната в търговия с криптовалути без лиценз. На този декор курсът на биткойн по отношение на $ при започване на юни падна с 5 на 100, а курсът на токените Binance понижа с 9.2 %.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР