В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната

...
В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Стефан Янев обсъди двустранното сътрудничество с Херо Мустафа

В рамките на откритото интензивно съдействие сред Министерството на защитата и Посолството на Съединени американски щати на 24 януари 2022 година беше извършена среща сред министъра на защитата на Република България Стефан Янев и изключителния и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в нашата страна Н.Пр. Херо Мустафа.

В срещата взе участие и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, оповестяват от военното ведомство за Moreto.net.

По време на диалога бяха разисквани тематики, свързани със стратегическото партньорство сред двете страни, развиването на плановете за рационализация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в района.

Министър Стефан Янев показа, че българската страна високо цени поддръжката на Съединени американски щати за модернизацията на българските въоръжение сили и изрази вяра, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето съдействие в тази тенденция. Той добави, че ще концентрира напъните си върху придобиването на нови качества за Българската войска, в частност опциите за продължение на реализацията на плана за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.

Посланик Мустафа на собствен ред означи готовността на американската страна да продължи да оказва подпомагане и поддръжка за осъществяване на взаимните начинания в областта на отбранителното съдействие, отчитайки българските потребности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР