В рамките на участието си в Неформалния съвет на министрите

...
В рамките на участието си в Неформалния съвет на министрите
Коментари Харесай

Страната ни ще се опита да привлече туристи от Дания и Нидерландия

В рамките на присъединяване си в Неформалния съвет на министрите на туризма на Европейския съюз министър организира работни срещи с делегациите на Нидерландия и Дания. На работните срещи бяха разисквани опциите за поощряване на туристопотока и популяризирането на страната ни като туристическа дестинация в двете страни.

През 2023 година визитите на нидерландски туристи у нас са над 94 хиляди

Бихме желали да насърчим съдействието си и да създадем предпоставки за увеличението на туристопотока от Нидерландия. България е атрактивна дестинация с доста и разнообразни благоприятни условия за туризъм – културен, еко, морски, планински, СПА и уелнес, винен и кулинарен, уточни министър Динкова.

Директор индустриална политика и топ браншове в Министерство на стопанската система и климатичната политика в Нидерландия – Серпил Ташиоглу, уточни, че България има капацитет да притегли повече туристи от Нидерландия, защото те стават все по-загрижени за запазване на околната среда и търсят все по-устойчиви артикули, като в това време имат настройка за разкриване на нови дестинации.

През миналата 2023 година са регистрирани към 40 хиляди визити на туристи от Дания в страната ни. Водещи дестинации за тях са били Несебър, Варна, София, Балчик и Пловдив.

България е насочила напъните си в одобряването на имиджа на страната ни като сигурна и конкурентоспособна дестинация, която предлага изключителни благоприятни условия за възобновяване и рекреация, в комбиниране с лековити минерални води и СПА процедури. Разнообразието от исторически забележителности, културни събития, фестивали, кулинарните прекарвания и българското вино дават отговор и на най-изтънчените усети, сподели министър Динкова по време на срещата си с Андерс Тургард, заместник-постоянен секретар в Министерството на промишлеността, бизнеса и финансите на Дания.

Тургард означи, че туристите от Дания имат нараснал интерес към визити на страни от Балканския полуостров и изключително в сегмента на младежките пътувания. Той означи, че след пандемията, подбудена от COVID-19, датчаните търсят благоприятни условия за здравен туризъм и рекреация.

Насърчаването на контактите сред България, Дания и Нидерландия в туризма е разумна стъпка в посока укрепване съдействието и разбирателството сред Северозападна и Югоизточна Европа, което е и в основата и на Европейската кохезионна политика.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР