В рамките на три месеца два пъти премиерът на Израел

...
В рамките на три месеца два пъти премиерът на Израел
Коментари Харесай

Борисов: Когато премиерът на Израел казва, че българите са лягали по релсите, за да спасят евреите, това отеква в цял свят

В рамките на три месеца два пъти министър председателят на Израел прави едно и също изявление, което възвръща една историческа истина. Много историци назоваха България "фашистки окупатор " и десетилетия наред подвигът на българския народ не доближаваше до съзнанието на европейците. Когато министър председателят на Израел два пъти споделя, че българите са лягали по релсите и са избавили над 50 000 евреи, това отеква в целия свят. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на конференция след среща с израелския му сътрудник Бенямин Нетаняху в резиденция "Евксиноград " във Варна.

Премиерът уточни, че по време на диалога са разисквани необятен кръг тематики, най-вече свързани с двустранното съдействие.

Имаме опция за съдействие в региона на технологиите – ние сме мощни в естествените, математическите науки, програмирането, отбелязва Борисов.

Той добави, че е сигурен, че Бенмян Нетаняху ще извърши обещанието си и в недалечно бъдеще България и Израел ще развият взаимно произвеждане на дронове за военната промишленост.

Обсъдихме съдействието в киберсигурността, взаимните тренировки на военни. Медицина, фармация – има много тематики, по които да приказваме, Надявам се утрешния ден да приказваме и по по-конкретни тематики, уточни Бойко Борисов.

Той посочи, че е споделил на израелския министър председател, че като огледа Черно море във Варнам, отляво се вижда Крим, а отдясно Истанбул. Така че и нашият звук е подобен – с общия старания да си решаваме проблемите. Винаги съм считал, че Балканите имат голям капацитет, сподели още Бойко Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР