В рамките на проект Помисли преди да изхвърлиш“ се създадоха

...
В рамките на проект Помисли преди да изхвърлиш“ се създадоха
Коментари Харесай

„Библиотека с неща“ е вече в три столични училища

В рамките на план „ Помисли преди да изхвърлиш “ се сътвориха първите споделени пространства - „ Библиотеки на нещата “, в три столични учебни заведения - 122 ИОУ „ Николай Лилиев “, 107 ОУ „ Хан Крум “ и 55 СУ „ Петко Каравелов “. 

Това е механизъм, по който учениците могат да споделят и заемат предмети, които не употребяват у дома.

Библиотеките имаха селекция от предмети за заемане, които могат да бъдат жестоко разграничени в следните категории: колела, кънки, тротинетки, чадъри, принадлежности за учебно заведение, музикални принадлежности и други предмети за занимания и свободно време. „ Библиотеките “  бяха проектирани и построени от доброволци - възпитаници, ръководят се от доброволци и е в интерес на всички възпитаници.

Дейността започва като учениците авансово възнамеряваха „ библиотеките “ и акцията в техните учебни заведения, посредством която те осведомиха своите съученици да дарят и споделят персонални движимости за библиотеката.

Всяко учебно заведение може да провежда библиотела или да извърши стратегия за шерване на умения, посредством която са предизвикват учениците и хората в тяхната общественост да споделят умения и познания.

„ Библиотека с неща “ в учебно заведение е образец за това по какъв начин общностите могат да употребяват шерването и съдействието, с цел да подобрят живота си и да стартират да се оправят с световни проблеми като консуматорството и ги ангажира за хубави дела, без да е належащо да се ползват комплицирани правила.

На страницата на плана, можете да намерите повече информация.

 Последвайте ни и в обществените медии:

Фейсбук:

Instagram:

Проектът „ Помисли преди да изхвърлиш “ се извършва от „ Милива “ ООД и е финансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейски Съюз по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “ на Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 г “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР