В рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 Наследството на Сливен – пленяващо

...
В рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 Наследството на Сливен – пленяващо
Коментари Харесай

В рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“ беше проведена кръгла маса на тема: „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“  

В рамките на план BGCULTURE-1.001-0013-C01 „ Наследството на Сливен – пленяващо и многолико “ по стратегия РА14 „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, Резултат 1 „ Подобряване ръководството на културното завещание “, Подрезултат 1.1 „ Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година, на 22.04.2024 година от 10.00 ч. във фоайето на зала „ Сливен “ се организира кръгла маса на тематика: „ Наследството на Сливен – пленяващо и многолико “. Кръглата маса беше открита от заместник-кмета Пепа Чиликова: „ Историята на нашия град е съхранила страници, изпълнени с подвиг и битка, с творчество и нравствен напредък – удостоверение за силата и трудолюбието на хората, живели и живеещи в Сливен. Тя разсънва у нас, жителите на Сливен, възприятие на законна горделивост, утвърждава историческата ни памет, тъй като Сливен е доказателство за здравината на българския корен и силата на българския дух. Сливен е град от Долината на тракийските царе, значим нравствен и просветителски център от Първото и Второто българско царство, икономическо и политическо средище от интервала на Възраждането и след Освобождението. Град, чиито будни жители ревностно пазят връзката с духовните си корени и старите обичаи “.



Дора Чанева – специалист в дирекция „ Образование, просвета и връзки с обществеността “ на Община Сливен и началник на плана, показа предприемачески проект, направен в границите на плана и имащ за фокус ревитализиране на музеите и галериите на територията на Община Сливен за привличане на нови публики и огромен брой туристи, а оттова и увеличение на личните доходи. Уредниците от Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ – Сливен Теодора Недялкова и Виктория Михнева показаха археологическото завещание на Сливен и обектите на музея. Представител на Художествена изложба „ Димитър Добрович “ в събитието беше уредникът Каролин Капитанова, която показа живота и творчеството на Сирак Скитник. Мая Иванова – началник на цитадела „ Туида “ – Сливен, показа положителни практики, осъществени от екипа на крепостта, които притеглят интереса на разнообразни по възраст туристи. Тони Димитрова – завеждащ филиал Музей на текстилната промишленост, показа, текстилното индустриално културно завещание на Сливен в годината, когато честваме 190 години текстилна промишленост.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР