В рамките на преговорите между Пекин и Вашингтон, които трябва

...
В рамките на преговорите между Пекин и Вашингтон, които трябва
Коментари Харесай

Китай готви списък с американски стоки за внос в опит да избегне търговската война със САЩ

В рамките на договарянията сред Пекин и Вашингтон, които би трябвало да се проведат идната седмица, Китай евентуално ще насочи предложение да внася повече артикули от Съединени американски щати в опит да избегне комерсиалната война. Това оповестява американското издание The Wall Street Journal, представено от организация " Фокус ", като акцентира, че двете страни гледат на тази стъпка като един от най-хубавите способи за попречване на разногласието посред им.
По данни на изданието делегацията, която идната седмица Пекин ще изпрати във Вашингтон, ще показа съответни оферти по редуциране на несъответствието в търговията със Съединени американски щати. Точната дата на визитата ѝ не се прецизира.
През 2017 година дефицитът на Съединени американски щати в търговията с Китай съставляваше 375 милиарда $, а комерсиалните несъгласия сред двете страни стават все по-големи. В тази връзка се отбелязва, че от януари тази година, когато Вашингтон за първи път заплаши Китай да вкара спомагателни цени за китайските артикули, американските експортьори започнаха да се сблъскват с казуса със усложнения достъп до китайския пазар: на митниците бавят американските товари, а чиновниците правят прецизни инспекции.
От редакцията напомнят, че в хода на състоялите се в Пекин диалози, Съединени американски щати желаеха от Китай да приключи субсидирането на високотехнологичния бранш на стопанската система, което бе несъмнено като недопустимо. На собствен ред от Пекин пожелаха Съединени американски щати да отслабят контрола за китайските вложения – нещо, което във Вашингтон смятат за недопустимо.
На 3 април администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласява лист с вносни артикули от Китай, върху които възнамерява въвеждането на спомагателна цена в размер на 25%. В отговор Пекин също изготви лист с американски артикули, върху които да бъдат приложени същите такси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР