„В рамките на парка всякакво строителство е забранено и никога

...
„В рамките на парка всякакво строителство е забранено и никога
Коментари Харесай

Нено Димов за парк Пирин: Строителство на хотели – няма

„ В рамките на парка всякакво строителство е неразрешено и в никакъв случай не е било разрешавано. Всички, които стачкуват против строителството на хотели, могат умерено да посрещнат новата година. Строителство на хотели – няма. Решението на Министерски съвет е обвързвано с създаване на спортни уреди в естествения парк”, изясни министърът на околната среда и водите Нено Димов пред Нова телевизия.

„ В момента няма съответно капиталово желание за създаване на спортно оборудване в естествен парк „ Пирин”, заяви Димов.

В четвъртък държавното управление даде зелена светлина за построяването на втори въжен превоз над Банско. Според решението на кабинета, при съществуването на съответно капиталово желание за създаване на спортни уреди, би трябвало бързо да се премине през всички процедури, според екологичното законодателство.

Според него доста мъчно някой различен, с изключение на концесионерът може да получи позволение за построяването на втория въжен превоз над Банско. " Концесионерът има правото на концесията и доста мъчно някой различен би могъл да се състезава с него ", разяснява още министърът на околната среда.

Цялата ски зона над Банско съставлява 2% от народен парк „ Пирин”, а пистите заемат 0,3% от територията на парк „ Пирин”, акцентира Нено Димов.

„ Втори кабинков въжен превоз над Банско би икономисал доста от колите, които се качват. Това е доста по-екологичен превоз. Как може аз да не желая да се развива екологичен превоз в планината?”, сподели още Нено Димов.
тагове Нено Димов парк пирин строителство хотели
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР