В рамките на няколко дни през май 2021 г. Кирил

...
В рамките на няколко дни през май 2021 г. Кирил
Коментари Харесай

Bird: Документите на всички фирми и фондации на Кирил Петков са със “сглобени” подписи

В рамките на няколко дни през май 2021 година Кирил Петков е трансферирал на Мартин Драгулев присъединяване си в четири компании, две фондации и сдружението “Да запазим Корал “, с цел да стане длъжностен министър без да е в обстановка на спор на ползи. Всички документи са подадени с електронен автограф на Лена Бориславова. Навсякъде се откриват редакции по документите с нейните букви, както и “сглобени ” документи с подписите на Петков, Драгулев и даже Николай Денков и Асен Василев. Освен Бориславова, като създатели на “сглобките ” се откриват буквите и имената на юристите Никола Минчев, Красимир Стефанов и Русалена Ангелова, които тогава работят в същата правна адвокатска фирма.



Сглобени подписи в документ подаден с ел. автограф на Лена Бориславова

Предприехме това изследване след разкритието на Биволъ, че по партидата на сдружението “Да запазим Корал ” има фалшифицирани документи. Разгледахме в елементи повече от 60 документа, всички подадени към Агенцията по вписванията с електронния автограф на Лена Бориславова при започване на месец май 2021 година Резултатите са систематизирани в таблица, която може да бъде видяна .
Подправени подписи?
“Сглобените ” PDF файлове съдържат подписи на шефовете и притежателите, които са привнесени като картинки – къде по-умело, къде напълно жестоко. Това не съставлява проблем в случай че е изпълнено по волята и със единодушието на лицата, които би трябвало да подпишат документите. Проблем е обаче в случай че е направено срещу волята им.

Очевидно подобен е казусът с подписа на Атанас Русев, шеф на сдружението “Да запазим Корал “. Той твърди, че не познава Лена Бориславова, не е давал пълномощие да се разпорежда със сдружението и не е подписвал документите за изваждане от УС на Кирил Петков и вкарване на негово място на Мартин Драгулев. Подписите му са копирани от негов спесимен и вградени като картинки в документите.

Но в един от документите подписът и изписването на името на Атанас Русев не са копирани от спесимена, а са очевидно подправени.



Подпис на Атанас Русев в документа Списък на участвали на Оценка за съвместимост членове_06.05.2021.pdf

И това не е единственият случай, в който има подозрения за подправен автограф. Подписът на правоприемника на Кирил Петков – Мартин Драгулев, участва в огромен брой документи като копие от спесимен, само че в някои от документите има картинка от автограф, който явно е друг.



Спесименът от автограф на Драгулев и подписи на картинка в разнообразни документи
Кои са създателите?
Ключовият документ в комплекта за смяна на условия по партидата на сдружението “Да запазим Корал ”, а и по партидите на всички други компании и фондации, е адвокатското пълномощие, което овластява Лена Бориславова да реализира вписването.

Всички пълномощни на Бориславова за всички компании и фондации носят съединени подписи на упълномощителя, направени са на MS Word 365 и като създател в метаданните личат буквите KNS.

Става дума за Красимир Недев Стефанов, от колегията във Велико Търново, който работи в същата адвокатска фирма като Лена Бориславова до предходната година, а в този момент е правист в PWC съгласно страницата му в професионалната обществена мрежа .



Красимир Стефанов

В други документи името на Стефанов в метаданните е изписано Krassimir N. Stephanov. BIRD изпрати на Стефанов въпроси по е-поща дали той е изготвял тези документи или е предоставял копия на някой различен, а също дали е разпитван по делото водено от Софийска районна прокуратура. Отговор не се получи, само че малко след изпращането на известието Стефанов ненадейно закри достъпа до профила си в обществената мрежа Фейсбук.

В една от изявленията си във Фейсбук Красимир Стефанов наподобява иронизира електрическите автомобили показани от Кирил Петков като Made in BG малко откакто стана министър на стопанската система.



Както означи Биволъ, в един от документите на сдружението се виждат и буквите на Никола Минчев. По-конкретно става дума за Декларация по член 13, алинея 4 от ЗТР.pdf с която шефът на юридическото лице удостоверява истинността на вписваните условия и заявява, че му е известна наказателната отговорност, в случай че те се окажат погрешни. В тази декларация има съединен автограф на Атанас Русев, който е същият като от пълномощното за Лена Бориславова.

Освен това всички заявления по член 13 алинея 4 на всички тествани компании, както и една от фондациите, носят подписа Nikola G. Minchev и са подписани със съединени картинки на подписи на Мартин Драгулев.

В метаданните на четири документа се появава имейла и буквите на Русалена Ангелова, която до 2022 е била юрист, записана в колегията в Сливен. Тя обаче не е работила по комплекта документи на сдружението “Да запазим Корал ”, а по документите на компаниите.

Сглобен е и подписът на бъдещия министър председател Николай Денков, който взе участие в една фондация дружно с Кирил Петков и би трябвало да я напусне, с цел да стане министър в служебното държавно управление на Радев. Този комплект документи също е подаден от Лена Бориславова.

Подписът на Кирил Петков е залепен даже в образеца на декларация по член 129, алинея 2 от Търговски закон, направен от длъжностното лице по вписванията Татяна Райчева – Георгиева. След това декларацията с подписа на картинка е качена в партидата на компанията “Скиноа ” ООД.

В няколко документа като създател в метаданните се появява Lena-PC и Lena Z. Borislavova. Освен това на всички места, където са заличавани персонални данни, това е правено от консуматор Lena-PC или lena.borislavova. Това указва, че файловете са променяни на разнообразни компютри, употребени от Лена Бориславова.

В партидите на “Да запазим Корал “, “Скиноа ” ООД, “Верита ” ООД и Фондация ЦИСК има документи сканирани с мултифункционалното устройство Konica Minolta C220, което съгласно обява на Биволъ се употребява в правната адвокатска фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ”, където са работили Лена Бориславова, Никола Минчев, Красимир Стефанов и Русалена Ангелова.

Изводът от тези данни е, че казусът с “Да запазим Корал ” не е неповторим като техническо осъществяване. Почеркът е идентичен на всички места и настоящите лица са едни и същи.
Как Венеция стана Кирил
Намесата на Лена Бориславова по прехвърлянето на компании не се лимитира единствено с сдруженията на Кирил Петков. Тя е подала през юни 2021 година в Търговския указател документи за прехвърлянето на компания на Венеция Огнянова Нецова – Ангова, която по-късно стана народен представител от Политическа партия “Продължаваме смяната ”.

Нецова е известна като една дамите сдобили се с прозвището “Ангелите на Кирил ”, само че сигурно е единствената, която се е сдобила и с неговото ЕГН. Това наподобява е станало при попълването на документите от архангела – Лена Бориславова. Куриозът е забележим и досега в партидата на компанията “ ” ЕООД в формалния ни Търговски указател.



При регистриране от Лена Бориславова като ЕГН на Венеция Нецова е посочено ЕГН на Кирил Петков

Автор: Атанас Чобанов, 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР