В рамките на Националната кампания в помощ на пострадалите от

...
В рамките на Националната кампания в помощ на пострадалите от
Коментари Харесай

Българите дариха близо 2 млн. лв. чрез БЧК за пострадалите в Турция и Сирия

В рамките на Националната акция в помощ на потърпевшите от земетресенията на 6 февруари в Турция и в Сирия, проведена от БЧК, са събрани над 1 900 000 лева Това оповестиха от БЧК. От събраните средства 480 000 лева към този момент са преведени за Турция, а 320 000 лева - за Сирия. Съобщенията, изпратени на къс номер 1466, са близо 470 000 броя.
Прочетете още
От червенокръстката организация продължава даването на филантропична помощ за потърпевшите.

До момента с наземен и въздушен превоз от бедствения си запас и от взаимния катастрофален запас с Турския Червен полумесец БЧК е дал 1152 вълнени одеяла, 1008 комплекта спално долни дрехи, 1000 възглавници, 240 фамилни палатки, 400 матрака, както и 224 кашона с дарения, предоставени в хода на Националната акция. Подготвени за експорт и в развой на превозване са и 650 комплекта за спане, включващи походни кревати, надуваеми матраци, възглавници, одеяла, чаршафи, калъфки, кърпи и хавлии; 312 кухнески комплекта; 306 радиатора; 400 матрака; 2 700 вълнени одеяла и над 3500 кашона с дарения на българските жители. Общата стойност на материалните дарения от БЧК е близо 290 000 евро.

Заради извънредно тежката конюнктура и сериозните логистични усложнения в интернационалната интервенция, които изпитват двете наранени от земетресението страни, Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец приканва партньорските организации финансовата помощ да бъде приоритет. Турският Червен полумесец категорично моли да се ограничи изпращането на материални дарения, като се изключи зимни палатки и отоплителни уреди за тях.

БЧК има подготвеност да изпрати първите два тона филантропична помощ за потърпевшите в Сирия. Организацията е по отношение на общностите на Сирия и на Ливан в България, за приемане на набраните от тях дарения и за оказване на подпомагане за тяхното превозване.

Благодарение на отзивчивостта на българското общество, към този миг БЧК разполага с задоволителни количества филантропични помощи за покриване на в началото декларираните потребности от материални дарения, идващи от разнообразни локални и интернационалните канали. От на следващия ден организацията ще работи по подбиране и разпределение на постъпилите филантропични помощи и към този момент декларираните доставки.

При постъпване на ново искане за изпращане на спомагателна филантропична помощ в Турция и Сирия, акцията за набиране на материални дарения на БЧК ще бъде възобновена.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР