В рамките на настоящата седмица (и малко след това) имате

...
В рамките на настоящата седмица (и малко след това) имате
Коментари Харесай

Гмурнете се в дълбините и изследвайте исторически корабокрушения на живо цяла седмица

В рамките на актуалната седмица (и малко след това) имате опция да се присъедините към Националната организация на океанските и атмосферни проучвания (NOAA) на Съединени американски щати и нейните сътрудници на едно подводно странствуване из дълбини на Националното морско леговище Монитор.

С помощта на безпилотни подводници експертите ще ви преведат из някои от най-добре непокътнатите корабокрушения по крайбрежието на Северна Каролина.

Сред главните им цели е корабокрушението на прословутия американско броненосец „ Монитор “, издигнат и употребен по време на Гражданската война. Той потъва преди 160 години на към 25 км от крайбрежието на нос Хатърс в Северна Каролина. Плавателният съд е открит през 1973 година на морското дъно на дълбочина от към 73 метра.

„ Това е първото задълбочено проучване както на историческия, по този начин и на екологичния хабитат на „ Монитор “ откогато NOAA и американската флота възвърнаха неговата паметна оръдейна кула през 2002 година - споделя Никол Лебьоф от NOAA. – Водите в Северна Каролина са от извънредно историческо и екологично значение и днешните технологии ни дават нови вълнуващи способи, посредством които да вземем присъединяване в проучването и научното изобретение. “

Приятно гледане!

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР