В рамките на консултациите, проведени тази седмица, Анкара и Вашингтон

...
В рамките на консултациите, проведени тази седмица, Анкара и Вашингтон
Коментари Харесай

Турция и САЩ не успяха да преодолеят разногласията по С-400

В рамките на консултациите, извършени тази седмица, Анкара и Вашингтон не са съумели да преодолеят различията, свързани с решението на Турция да придобие съветските противовъздушни ракетни системи С-400. Това предава TACC, като се базира на американското списание The Wall Street Journal.
„ Според публични представители Съединени американски щати и Турция не могат да преодолеят безизходицата във връзка с проектите на Анкара да разгърне съветските системи за противовъздушна защита това лято, което съгласно Пентагона може да съставлява опасност за американските бойци в района “, написа списанието.
Темата е била наранена по-рано тази седмица във Вашингтон от представители на Съединени американски щати и Турция, по-специално на срещата, извършена в понеделник, сред американския президент Доналд Тръмп и министъра на финансите на Турция Берат Албайрак.
Изданието цитира думите на формалния представител на президента на Турция Ибрахим Калън, който изрази вяра, че американската страна няма да постанова наказания против Анкара във връзка със закупуването на С-400. „ Санкциите ще имат противоположен резултат и ще доведат до негативни последствия. Всеки би трябвало да разбере, че Турция има добре обоснована угриженост за сигурността ", добави Калън.
Изданието отбелязва, че разгръщането на С-400 в Турция най-вероятно ще стартира през идващите два или три месеца. Както се показва в материала, „ остава малко време за разрешаване на противоречив въпрос ". Калън означи, че Анкара не изключва опцията за придобиване на американски системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, само че те няма да заменят С-400.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР