В рамките на кампания за безплатно диагностициране за хепатит В

...
В рамките на кампания за безплатно диагностициране за хепатит В
Коментари Харесай

44 души, заразени с хепатит С, са диагностицирани в рамките на кампания

В рамките на акция за гратис диагностициране за хепатит В или С са били открити 44 индивида, инфектирани с вируса на хепатит С. Това оповестиха от столичната болница "Св. Иван Рилски ", уредник на самодейността.

Четирима от тях са били с чернодробна цироза, а двама - с карцином на черния дроб. Кампанията е била ориентирана главно към хора във възрастовата група 34-69 година, които в предишното са били изложени на нараснал риск от заразяване с заболяването.

При 23 от пациентите е била открита дейна зараза. При трима от тях такава не е била открита и те са били пренасочени за наново проучване след 6 месеца. Осемнайсет от диагностицираните с позитивен резултат не са отишли за наново проучване и консултация в болничното заведение.

Всеки, който има подозрение, че има възможност да е инфектиран, може да се изследва гратис в работните дни до края на месеца, сред 8.00 и 14.00 ч., в Централната лаборатория на болничното заведение. Тестовете дават резултат в границите на 10 минути и се правят посредством взимане на кръв от пръста.

Около 77 000 са българите, заболели от хепатит С, само че 90 на 100 от тях не подозират, че са инфектирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР