В рамките на две години доказахме, че цифровизацията носи ползи.

...
В рамките на две години доказахме, че цифровизацията носи ползи.
Коментари Харесай

Мария Габриел: Доказахме, че цифровизацията носи ползи

В рамките на две години доказахме, че цифровизацията носи изгоди. Това сподели еврокомисарят и лидер на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за евроизборите Мария Габриел по време на полемика на тематика „ Фалшиви вести и полезности на цифровото общество “ в Бургас.

По думите ѝ измежду изгодите са отпадането на роуминг, преносимост на наличието и краят на географското блокиране, което идва в интерес на дребните и междинните предприятия, които търгуват онлайн.

„ Цифровизацията е част от всекидневието ни. Тя трансформира всичко – нашите обществени и прочувствени връзки. Несъмнено, те са добра опция, само че аз съм част от тези, които не губят от взор и рисковете. Радвам се, че в самото начало съумях да убедя сътрудниците си в Европейската комисия, че е належащо Европа да има малко по-различен метод по тази тематика “, означи Мария Габриел.

Тя добави, че Европа за първи път не е в центъра на софтуерната гражданска война и изостава по отношение на други страни в тази тенденция.

„ Сега е моментът, инвестирайки в мощните си страни, Европа да се върне в надпреварата и да покаже, че може да бъде водач в избрани области. 30% от най-висококачествените научни проучвания в света се правят в Европа. Имаме браншове, които и в този момент са първенци – роботика, микроелектрониката и други. Трябва обаче Европа да влага повече. Не можем да влагаме е 10-15 пъти по-малко от други страни и да желаеме същите резултати. Затова съм признателна за поддръжката, която срещнах, при основаването на новата стратегия „ Цифрова Европа “ с бюджет от 9 милиарда “, уточни още Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР