В рамките на 3 дена от Гората.бг ще подарят общо

...
В рамките на 3 дена от Гората.бг ще подарят общо
Коментари Харесай

В рамките на 3 дена: Гората.бг подарява общо 77 000 дръвчета в Каварна, Варна, Добрич, Силистра и Шумен

В рамките на 3 дни от Гората.бг ще подарят общо 77 000 дървета в 5 български града .

Предвижда се от 16:00 часа на 15 март пред постройката на Община Каварна да бъдат подарени 7000 плодни, медоносни и паркови дръвчета.

„ Ще подаряваме плодни – кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, облачински вишни, ябълки (подложка), череша (махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни липи, акации, явори, люляци, бряст и други Този сезон засаждаме още 1 милион дървета, за 5 месеца! А и ще продължим към огромната ни цел, общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, към този момент сме засадили над 3 милиона “, разясняват от Гората.бг във Фейсбук, добавяйки:

„ Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! “

„ Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 1,5 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите и орехите са непосредствено плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират. Ще получите указания за предпазване, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието. Да, ще може да получите по колкото желаете дръвчета – 10, 20, 50 или колкото можете да засадите. Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече положително и засаждайте повече дървета! “ , приканват от организацията.

От Гората.бг акцентират, че всеки, който взе участие в акцията, се съгласява , че:

  1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подобаващи за дървесния тип места, съобразявайки се с наредбите на Закона за биологичното многообразие, Закона за предпазените територии, Закона за горите и всяко използвано законодателство, включително и общински наредби за градска среда.
  2. Ще положите оптималната грижа, за оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
  3. По никакъв метод няма да продавате предоставените дръвчета.
  4. При опция ще споделите фотоси от засаждането/развитието на дръвчетата непосредствено в нашата група: Гората.бг – група.
  5. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на донора и ще носите отговорност за техните дейности или бездействия като за свои.
  6. Ще ни информирате навреме за всичко значимо, което би могло да докара до нарушение на закона, положителните практики или ще нанесе щета на биоразнообразието, природата или хората.
  7. Ваши фотоси и снимки/видеа с Вас от събитието по разпределяне и следващо засаждане, могат да бъдат споделяни в обществените мрежи.

Очаква се от 10:30 часа на 16 март на паркинга на магазин Метро във Варна да бъдат подарени 25 000 дръвчета , а от 15:30 часа същия ден на Площад „ Свобода “ в Добрич ще бъдат дарени 16 000 дървета .

От 09:30 часа в неделя в Дунавска градина в Силистра всеки, който желае може да получи дръвче от 14 000 безвъзмездни. От 14:30 часа в неделя на Арена Шумен ще бъдат подарени 15 000 дръвчета .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР