В работната среда нередко се сблъскваме с различни типове колеги,

...
В работната среда нередко се сблъскваме с различни типове колеги,
Коментари Харесай

Дразнещ колега на работното място? Ето как да се справите с него

В работната среда нередко се сблъскваме с разнообразни видове сътрудници, а някои от тях могат да провокират дразнещи обстановки и да понижат нашата работливост и задоволеност от работата. Справянето с провокиращ сътрудник може да бъде предизвикателство, само че с верния метод и тактики можем да подобрим работната среда и да запазим позитивната си мотивация. В тази публикация ще ви представим практични препоръки и тактики за справяне с провокиращ сътрудник на работното място.

Поддържайте връзката открита и уважителна:
Комуникацията е основен детайл в оправянето с дразнещи сътрудници. Бъдете открити и изразете своите опасения или проблеми, само че постоянно с почитание към другата страна. Намерете време да се срещнете с сътрудника и да обсъдите въпросите, които ви нервират. Покажете интерес и внимание към неговите гледни точки и пробвайте се да намерите общи решения.

Пазете границите си:
Ако дразнещият сътрудник прекрачва вашите граници или ви нарушава персоналното пространство, бъдете настойчиви в установяването на границите си. Вежливо му кажете какво не ви устройва и поискайте да бъде спазено персоналното ви пространство и време.

Не се замърсявайте в негативността:
Дразнещите сътрудници постоянно могат да ни накарат да се измъкнем от фокус и да ни попречват в работата. Но е значимо да не се замърсявате в негативността. Опитайте се да се фокусирате върху своите цели и да не се допускате да бъдете повлияни от негативната сила. Поддържайте положителна мисленост и отделете време за зареждане с сила и мотивация.

Търсете поддръжка от други сътрудници и управлението:
Ако дразнещият сътрудник продължава да провокира проблеми, потърсете поддръжка от други сътрудници или от управлението. Споделете своите опасения и намерете способи за съдействие с останалите, с цел да се усъвършенства работната среда и да се преодолеят споровете.

Развивайте своите умения за ръководство на спорове:
Уменията за ръководство на спорове са скъпи във всяка работна среда. Инвестирайте време и старания в развиването им, като четете литература, посещавате тренинги или се консултирате с експерти в региона. Това ще ви помогне да се справите по-ефективно с дразнещи сътрудници и да поддържате хармонията в работната среда.

Не забравяйте, че оправянето с провокиращ сътрудник изисква самообладание и старания от ваша страна. Важно е да запазите професионализма си и да търсите градивни решения за възстановяване на работната среда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР