В Работин интензивността на боевете отново се увеличи, там изгоря

...
В Работин интензивността на боевете отново се увеличи, там изгоря
Коментари Харесай

В Работино се готви котел, гори неуязвима техника

В Работин интензивността на боевете още веднъж се усили, там изгоря първият английски танк Challenger 2, който британците смятаха за невредим. На този декор Белгия отхвърли да достави на Киев изтребители F-16. Доклади и мнения на специалисти - в материала на Цариград.

" Военна хроника " разгласява видео на първия погубен английски танк " Чалънджър-2 ". Машината, приписана към аварийна 82-ра десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, се допуска, че е била унищожена от артилерийски удар.

Както означи военният специалист Борис Рожин, на уеб страницата на английското министерство на защитата гордо се кичи надписът, че „ Чалънджърите “ в никакъв случай не са претърпели загуби от противников огън. Но щом човек се натъкна на руснаците, красивата легенда незабавно се трансформира в тъжна действителност.

Между другото, 82-ра десантно-щурмова бригада от 2000 души е добре оборудвана. Имат 14 английски танка, 20 американски гаубици, 40 немски бойни машини на пехотата и 90 Stryker. Бригадата беше в запас, предопределена да развие триумф при пробив на защитата.

" Но в реалност се оказа, че той е хвърлен не в междина в защитата, а в взлом, който става съдбовен за Въоръжените сили на Украйна ", разяснява създателят на канала " Кантората написа ".

" Освен това това демонстрира неналичието на еластичност в оперативно-стратегическото мислене на командването на Въоръжените сили на Украйна, което продължава съзнателно проваленото контранастъпление ", написа той.

Направление Запорожие. Тук въоръжените сили на Украйна не щадят хората, врагът се втурва като оглупял.

" Той пуска купища касетъчни оръдия, изравняващи земята поддръжници, FPV дронове, гаубична артилерия - не можете да вдигнете глава. В региона на Работино за един (!) съветски войник - от три до пет снаряда ", написа телеграм каналът " Старшата Еда ".

Авторът отбелязва, че защитата се поддържа най-вече от парашутисти и елементи на ДНР. На първо място, " Каскада ", която се назовава най-мощната мощ в Донбас. Последният заложи капан в региона на Майорское и Урожайное, размотавайки украинските военни.

" Времевският подстъп и Работино - грубо кръвопролитие, тежки загуби от двете страни ", споделя каналът.

" През деня батальоните са нокаутирани, хората нямат време да излязат. В площадките - трупове. Врагът е физически по-голям, само че загубите му са големи. С мотивацията на техните подкрепления - проблеми ", акцентира " Старшата Еда ".

Каналът обръща внимание на обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна напредват сред Вербов и Новопрокоповка. Има заплаха от пробив на съперника.

Нашата войска в този момент концентрира там запаси. На места въоръжените сили на Украйна минаха първата линия Суровикин. Задачата на украинската войска е да превземе Токмак. Цариград по-рано описа какво заплашва.

Киев сменя тактиката

Според заместник-началника на съветската армия в ДНР Александър Ходаковски въоръжените сили на Украйна трансформират тактиката. След няколкодневна артилерийска подготовка врагът стартира интензивно нахлуване в региона на обитаемоте места Новодонецкое и Новомайорское в ДНР.

Според него украинската войска се пробва да пробие отбранителната ни линия благодарение на бронирана техника. Руското министерство на защитата към момента не е коментирало тази информация.

Междувременно в Работино украински отряди попаднаха в огнена торба. В резултат на това се образува " казан ". Сега нашите сили ще могат да водят солиден огън от няколко направления против сили, които са кацнали в тази зона.

Огромна загуба

The Times оповестява, че елитната 47-ма механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, която води контранастъплението в южното направление, дава хиляди жертви.

И това макар образованието на НАТО в Германия и оборудването с съвременни западни оръжия, в това число танкове и бойни машини на пехотата.

Украинският медицински щаб споделя, че загубите на елитното поделение през 15-те седмици на контранастъплението " са четирицифрени ".

В тази връзка би трябвало да се спомене последното изказване на съветския министър на защитата Сергей Шойгу. Той сподели, че по време на контранастъплението въоръжените сили на Украйна са изгубили 66 000 души. Огромен брой.

И наподобява същински, като се има поради секретната информация на украинската страна, която остави мобилните телефони на „ мъртвите бойци “: 400 хиляди души от началото на СВО.

Белгия стартира да отхвърля

На фона на горящите на фронта немски и английски танкове началникът на логистичния отдел на белгийската войска военачалник Фредерик Гетинк съобщи, че Брюксел няма да достави изтребители F-16 на Киев. Например, след края на услугата самолетът " ще бъде в неизползваемо положение ".

В момента белгийската войска разполага с към 50 самолета F-16. Те би трябвало да бъдат сменени от 34 нови изтребителя F-35 в границите на 10 години. Следователно самата Белгия се нуждае от повече работещи F-16. За всеки случай...

Междувременно Military Watch написа, че решението на съветския президент Владимир Путин да оборудва самолети Су-34 с хиперзвукова ракетна система „ Кинжал “ ще разреши на нашите войски да разширят опциите си в зоната на СВО.

Отбелязва се, че това изстрелване се трансформира в сериозен проблем за Киев и НАТО. В края на краищата в този момент съветските " Кинжали " в небето внезапно станаха в пъти повече.

Преди ден се появи информация за първото бойно потребление на " Кинжал " от борда на изтребител-бомбардировач Су-34 в зоната на СВО. Преди това единствено модифицирани изтребители МиГ-31К действаха като носители на този вид ракети.

Киев няма да прави отстъпки

Въпросът за зърнената договорка, която интензивно повлия на хода на военните дейности в зоната на СВО, към момента преследва мозъците на представители на киевските управляващи.

Така украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи, че Киев няма да промени позицията си по договорката за зърно.

Той също по този начин добави, че Украйна чака да получи от турската страна детайлности за договарянията в Сочи сред Ердоган и Путин. В същото време Кулеба обърна внимание, че Киев ще пази „ всички кардинални позиции, в това число във връзка с санкционния напън върху Русия “.

Политическият анализатор, публицистът Юрий Голуб в изявление за сътрудник от Цариград означи, че изказването на Кулеба е в сходство със стила, по този начин присъщ за Киев. Това обаче е напълно разбираемо.

" Изчисленията за пробутване на нашата страна не се реализираха. А Ердоган, с цел да избави лицето си и да се освободи от отговорността за неуспеха, съобщи, че Украйна би трябвало да „ смекчи своите подходи ", съобщи той.

" В Киев обаче обичайно отхвърлят всевъзможни отстъпки. Но договарянията въпреки всичко се провалиха - тъй че, общо взето, няма на какво повече да се надяват ", споделя специалистът.

Какво от това?

Военният сътрудник Александър Сладков означи, че са минали три месеца от началото на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна.

Боевете се водят в региона на същите обитаеми места. Той е сигурен, че до края на септември борбата ще доближи кулминационната точка си:

" Защото преди есента украинците ще хвърлят всичко напред. Това е от изгода за нас. Ние сме в отбранителна позиция, по-лесно ни е ".

" Противникът би трябвало да събере повече сили, с цел да нанесе удар в опит да пробие към Крим, Мариупол, Мелитопол. Те не могат да пробият до Токмак, макар че се пробват доста ", съобщи той.

Руснаците чакат повратна точка. Украинските войски изразходват всичките си сили за пробив. Врагът е мощен, той не прави грешките, които направи през 2014 година по време на войната с опълченците на Донбас. Но всичко върви към провалянето на Киев. Просто би трябвало да продължим.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР