В проучването си туристическият сайт Kayak анкетира 1000 души кои

...
В проучването си туристическият сайт Kayak анкетира 1000 души кои
Коментари Харесай

Неписаните правила, които да следваме по време на полет

В изследването си туристическият уебсайт Kayak интервюира 1000 души кои за тях са най-важните правила при пътешестване със аероплан. Ето какво сочат част от рекомендациите, които да следвате, от персоналните ми наблюдения и опит като екипаж на полети и проучването на Kayak, в случай че желаете да сте добър пасажер:

Накланяйте седалките си умерено

Съвсем предстоящо полемика номер едно на полети е наклоняването на седалките обратно. Всеки, който е работил като стюард, знае, че това е ябълката на раздора при пасажерите. Ставали сме очевидци даже на пердах и замяна на плесници. Докато 88% % от пасажерите споделят, че да смъкнем седалките си, е в реда на нещата, една трета от тях имат вяра, че би трябвало да сме по-внимателни за пространството и уюта на тези зад нас. Според тях би трябвало да накланяме седалките си на ултра дълги или среднощни полети.

Тук ви съветваме също да държите изправени седалките си, до момента в който тече обслужването от екипажа, както предлагат някои от самолетните компании като Емирейтс по време на полет. Това доста оказва помощ на обслужващия личен състав и на хранещите се.

Споделяйте облегалката за ръка

Според 57% от интервюираните облегалките за ръка би трябвало да се споделят, изключително с пасажера в средата. Въпреки че е изкушаващо, избягвайте да превземате и двете облегалките, с цел да не разваляте полета на съседите си.

Не се събувайте боси

Виждаме доста пасажери да се разхождат боси из самолета, та даже и в тоалетните. Мнозинството от запитаните обаче считат, че от хигиенична позиция и учтивост към останалите е общително да носите най-малко чорапи, с цел да се резервира чиста кабината на самолета, написа dir.bg. А също така, рискувате да удушите някого с миризмата на крайници.

Избягвайте мощно ароматни храни

Внушителните 92% от пътешествениците имат вяра, че е несвоевременно да се носи мощно ароматна храна на полети. Помислете още веднъж, преди да отворите индийското си в кабината. Освен че е неприятно, на някого може даже да му прилошее.

Използвайте слушалки

Едва ли има потребност от увещание, само че множеството интервюирани не утвърждават слушането на музика или гледането на филм без слушалки. Уважавайте спокойствието и почивката на съседите си, които могат да желаят да спят по време на полета. В това число влизат и диалозите на всеослушание, които могат да бъдат доста неприятни за останалите злочести слушатели.

Уважавайте персоналното пространство на хората към вас

Повечето интервюирани са единомислещи какъв брой значимо е да се съблюдава отдалеченост на полет. Например, не поставяйте краката си на седалката пред вас, което лишава от персоналното пространство на седящия пасажер.

Внимавайте с алкохола

Докато всеки има свободата да си поръча пиво на полет, в случай че прекалите, можете съществено да навредите на хората към вас с пиянството си. Освен това подпийналите пасажери постоянно затрудняват екипажа с несвоевременно си поведение. Споделяме го от персонален опит.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР