В проучване на Counterpoint Technology Market Research се казва, че

...
В проучване на Counterpoint Technology Market Research се казва, че
Коментари Харесай

Европейският пазар на смартфони спада до най-ниското си ниво за последните 2 години - Samsung и Apple са прити

В изследване на Counterpoint Technology Market Research се споделя, че през второто тримесечие размерът на европейския пазар на смарт телефони в единични бройки е понижен до най-ниската си стойност от две години насам.

Между април и юни в Европа са доставени почти 40,3 милиона смарт мобилни устройства. Това е с 11% по-малко спрямо второто тримесечие на предходната година, когато доставките възлизаха на 45,0 милиона единици.

Смартфоните на Samsung са най-популярни в Европа, като делът на южнокорейския колос е повишен от 27% на 32% през годината. На второ място се класира Apple, която затвърди позицията си от 21% на 24%. " Бронзът отиде при Xiaomi, само че нейният дял спадна от 27% на 19%. Освен това в челната петица влизат Oppo и Realme, надлежно с 5% и 3%.

Отбелязва се, че на фона на рестриктивните мерки в Китай, свързани с пандемията, доставките на Xiaomi и Oppo в Европа внезапно понижиха: спадът беше 39% и 26% спрямо размерите от предходната година. Realme сподели най-голямо нарастване на доставките измежду петте най-големи компании - с 21% на годишна база.

Настоящата геополитическа обстановка, високият % на инфлация и общото съмнение на потребителите могат да окажат негативно влияние върху европейския пазар на смарт телефони в близко бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР