В процеса на разнищване на корупционната афера, свързана с Себастиан

...
В процеса на разнищване на корупционната афера, свързана с Себастиан
Коментари Харесай

Курц и довереници са платили без причина шестцифрена сума на социологическа агенция

В процеса на разнищване на корупционната спекулация, обвързвана с Себастиан Курц, вътрешното следствие на финансовото ведомство е разкрило нередности, съобщи ДПА.

Специализираната прокуратура за битка с корупцията. Наяве са излезли заплащания на социологическа организация за повече от 120 хиляди евро, заяви министерството през днешния ден.

Новият финансов министър Магнус Брунер приказва за " систематичен неуспех ". Ръководителят на вътрешното следствие във финансовото ведомство Ханес Шу сподели, че картината не е изключително розова. Съществуват съмнения, че манипулирани допитвания до публичното мнение са били финансирани с пари на данъкоплатците, с цел да проправят пътя на Курц към върха на неговата Австрийска национална партия и до канцлерския пост.

Смята се, че планът е бил управителен от министерството на финансите. Курц и някогашният финансов министър Гернот Блюмел неведнъж повтаряха, че са почтени, преди да се отдръпват. Допитването е било по поръчка на финансовото министерство и е било с цена от 35 хиляди евро. Но по неразбираеми аргументи са били преведени близо 156 хиляди евро.

Освен това, одитът е разкрил и нередности при реклами във вестници. Прокуратурата вижда връзка сред рекламите на министерството и обявата на разкрасени данни от допитвания в таблоиден вестник. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР