В протест Районната прокуратура във Варна настоява за увеличаване размера

...
В протест Районната прокуратура във Варна настоява за увеличаване размера
Коментари Харесай

Искат по-сурова присъда за наркодилър, заплашил с убийство съдия

В митинг Районната прокуратура във Варна упорства за увеличение размера на наложеното наказване на ограничения от независимост Янко Костов за закана с ликвидиране към арбитър при и във връзка осъществяване на службата му, както и за безчинство в правосъдната зала, където отправил обиди и закани към прокурора и съдията.

Деянието му се отличава с извънреден цинизъм и смелост и е осъществено при изискванията на рисков рецидив. Районната прокуратура във Варна желае увеличение на общото наказване за двете действия и налагане на ново по-високо наказване след групиране на присъдите му. Янко Костов е осъждан неведнъж. Три от предходните му осъждания също са за безчинство. Имал е и присъда за закана с ликвидиране.

В правосъдната зала на Варненския областен съд на 10 ноември 2016 година била произнесена 7-годишна ефикасна присъда на 43-годишния Костов, с която бил който бил приет за отговорен за разпространяване на опиати и насила. С ефикасната присъда съдът определил и мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на наркоразпространителя.

В момента, в който чиновниците на правосъдната защита поставяли белезниците на ръцете му, наказаният почнал да псува съдията и да се заканва, че ще го откри и убие. На излизане от правосъдната зала Костов забелязал прокурора по делото и на всеослушание почнал да го наскърбява и псува.

За тези закононарушения против него било формирано наказателно дело, което след отказ на съдиите от Варна било разпределено да се гледа в Районния съд в Балчик. За заканата с ликвидиране и за хулиганството в правосъдната зала съдът му наложил общо наказване 2 години отнемане от независимост при непоколебим режим.

След групиране на наказванията правосъдният състав му определил да изтърпи най-тежкото – 7 години отнемане от независимост при непоколебим режим, наложено му за наркоразпространението и принудата по делото във Варненския областен съд.

Делото по митинга на Районната прокуратура във Варна ще бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР