В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато

...
В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато
Коментари Харесай

Държавното обвинение опроверга правосъдния министър Цецка Цачева

В прокуратурата не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване в отговор на думите на правосъдния министър Цецка Цачева, казани по-рано през днешния ден, че ще бъде осъществена инспекция в прокуратурата във връзка с превишаване на права поради акцията против Иванчева.

Кметицата на регион „ Младост “ и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани, на 17 април 2018 година, при зрелищна акция в центъра на София на спецпрокуратурата и новата антикорупционна комисия. Двете стояха с белезници на оживения столичен бул. " Васил Левски " близо 5 часа, до момента в който траеха процесуално-следствени дейности на проверяващите.

Втори следващ ден има разнобой сред министърки от кабинета и държавното обвиняване, написа Канал 3. Външната Екатерина Захариева първо разкритикува метода, по който бе задържана Иванчева. Това докара до неотложен отговор на основния прокурор Сотир Цацаров, който й подсети, че точно тя претендираше, че желае да се бори с корупцията и всички дейности против Иванчева са били в осъществяване на Наказателно-процесуален кодекс. Днес пък правосъдната Цецка Цачева съобщи също в телевизионно студио, че ще има инспекция, което също очевидно не дава отговор на истината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР