В проекта за строеж на жилищна кооперация в подножието на

...
В проекта за строеж на жилищна кооперация в подножието на
Коментари Харесай

Главният архитект: Взривовете на Бунарджика са незаконни

В плана за градеж на жилищна кооперация в подножието на рид Бунарджика няма позволение за взривни действия. Това съобщи за TrafficNews основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов. Коментарът му идва след обява на медията за ежедневни взривни действия на терена на бивщия Винпром сред улиците " Волга " и " Генерал Данаил Николаев ". 
Прочетете още
Пловдивчани, които живеят в региона настояват, че всеки ден от карето се чуват серия гърмежи. След като теренът на някогашния Винпром сред улиците „ Ген. Данаил Николаев ” и „ Волга ” бе разчистен до основи, са почнали изкопни работи, като разрушаването става с взривни субстанции.  В карето сред улиците под хълма стартира създаване на жилищен комплекс  със 152 апартамента  и 200 паркоместа. Инвеститор е компанията „ Хъс Естейт ”.

Арх. Ахрянов обаче е безапелационен, че гърмежите са противозаконни, защото те не са заложени в утвърждения план. " Според геоложките изследвания, на база на които е направен прета, скалите са на 9 метра подземен. Инвеститорът има позволение единствено за изкопни действия, само че не и за взривяване на скали ", разяснява Ахрянов, който сега е в болнични. 

Той посочи, че няма контролни функционалности и в тази ситуация е редно да се намесят други служби. Парадоксалното в тази ситуация е, че чиновници на полицията, в това число и представител на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към Второ РПУ всекидневно охраняват обекта. На каква документална база се случва това, следва да разберем. 

TrafficNews се свърза с Общинския инспекторат, откъдето обявиха, че следва повторна щателна инспекция, защото при първата на ревизия са им били показани разрешителни. 

TrafficNews продължава да следи случая и да търси кой е разрешил да се взривяват скали в естествена забележителност, предпазена от закона. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР