В продължение на година 11 доброволци ще подкрепят дейностите на

...
В продължение на година 11 доброволци ще подкрепят дейностите на
Коментари Харесай

Младежи от Варна се включват в дългосрочна доброволческа инициатива

В продължение на година 11 доброволци ще поддържат дейностите на разнообразни организации в град Варна. Сдружение ЗА ТЕБ насърчи младежи на възраст сред 18 и 30 години, които да развият професионални и личностни умения в разнородни посоки. Доброволческата работа е по план 2021-1-BG01-ESC51-VTJ-000037606 с интервал 2021/2022г. по стратегия “Европейски корпус за взаимност ". Дейностите, в които доброволците ще бъдат включени, са свързани с младежко включване, неофициално образование, обществени действия, спорт, просвета и изкуство, както и интернационалните връзки.

Четирима младежи ще работят във Фондация SOS Семейства в риск, където ще спомагат за дейностите на организацията. Трима ще бъдат в Скейт клуб Варна, като ще провеждат събития в юношески център “Хале 3 ". Ще се занимават и с снимка, видеозаснемане, видео обработка и основаване на наличие за обществените медии и мрежи. 

В Спортен клуб по футбол на маса “Джа-Ра " един доброволец ще води тренировки за деца и младежи, ще поддържа връзка с сътрудниците и ще подкрепя популяризирането на дейностите. Икономически университет-Варна също одобри юноша, който е зает в отдел “Международно съдействие ". Той ще съветва студентите по стратегия “Еразъм+ " и ще оказва помощ с поддържата на каналите в обществените мрежи, като ще дава отговор и за наличието в блога на отдела.

 В Сдружение ЗА ТЕБ доброволец ще взе участие в информационния екип и ще разпространява опциите по стратегия “Европейски корпус за солицаност " и младежката подвижност. Един доброволец в неравностойно състояние ще поддържа дейностите на арт-социалната работилница Място ЗА ТЕБ и ще се включи в креативните ателиета за деца и младежи в неравностойно състояние. 

Целите на плана са да бъде подтиквано дейното включване на младежта в действия по ползи и да бъде подсилен преходът от обучение към претовареност.  До края на годината доброволците ще се включат в начинания, които се базират на общоевропейски полезности - взаимност, приемливост, приемане на разликите, тъждество сред половете, приобщаващ напредък и народна власт. Европейският корпус за взаимност сплотява младежите, с цел да построи по-приобщаващо общество, като поддържа уязвимите хора и дава отговор на публичните провокации. Той предлага вдъхновяващо прекарване за младежите, които желаят да оказват помощ, да се учат и да се развиват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР