В продължение на четири последователни дни американските спот Биткойн борсово

...
В продължение на четири последователни дни американските спот Биткойн борсово
Коментари Харесай

Стотици милиони напускат Биткойн ETF няколко дни подред

В продължение на четири поредни дни американските спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) са очевидци на непрестанен отлив на средства, което е най-дългата серия в 10-седмичната им история на търговия.

Казано по-просто, един от BTC фондовете е претърпял внезапен отлив на средства, до момента в който другите не са съумели да балансират този отлив.

Само в четвъртък 10-те фонда за BTC групово претърпяха чисти изходящи потоци в размер на $94 милиона, допринасяйки за общо приключване на $836 милиона за седмицата, както се вижда от данните на Farside Investors.

От стартирането си на 11 януари спот ETF-ите за Биткойн в Съединени американски щати са привлекли чисти входящи потоци в размер на над $11 милиаарда. Само през предходната седмица тези фондове набраха почти $2.5 милиарда финансов приток, поставяйки нов връх за подобен интервал.

Въпреки това в понеделник ETF Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) означи пик в чистите изходящи потоци, възлизащи на $642 милиона, надхвърляйки чистите входящи потоци от $452 милиона в най-бързо развиващия се в сегмента iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Среднодневните чисти изходящи потоци в GBTC възлизат на $458 милиона през първите четири дни на тази седмица, изпреварвайки междинните дневни чисти входящи потоци в IBIT на BlackRock, които възлизат на $202 милиона за същия интервал.

Тази четиридневна поредност от чисти изходящи потоци за спот фондовете за Биткойн бележи първата от предишния месец (22 януари до 25 януари). През този интервал обаче чистите изходящи потоци бяха относително слаби, възлизайки на $432 милиона, съгласно данни на BitMEX Research.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР