В продължение на 25 години от живота си, 54-годишният Марио

...
В продължение на 25 години от живота си, 54-годишният Марио
Коментари Харесай

Разтърсващо! Жирафи целуват за сбогом умиращ работник на зоопарка

В продължение на 25 години от живота си, 54-годишният Марио Еджис е работил в зоопарка в Ротердам като обслужващ личен състав, грижейки се за някои от най-невероятните създания, затворени в кафези.

Марио, който също по този начин страдал от психологично увреждане, се е борил с терминален рак и известно време не е можел да отиде на работа. През 2014 година, откакто прекара съвсем половината от живота си в разчистване на клетките на животните и се сприятелил с доста животни от дивата природа, той имал една последна молба преди да почине – желал да види още веднъж зоопарка.

Състоянието на Марио било доста напреднало и той беше непрекъснато прикрепен към леглото. Той говорел мъчно и мъчно образувал фрази. Благотворителна организация, известна като Фондация за болнични пожелания, решила да му извърши последното предпочитание. Той бил превозен от болничното заведение до зоопарка със особено проектирана кола за спешна помощ, с цел да може още веднъж да види приятелите си от животинския свят.

Жирафите почувствали болката му

Когато Марио бил отведен в бранша на жирафите, се случи нещо необикновено.


Била сърцераздирателна панорама да наблюдаваш по какъв начин жирафите се придвижват покрай колата за спешна помощ, пренасяща Марио, промушвайки глави един след различен през прозореца. Те можели да усетят, че той изпитва мощна болежка и страда доста. Те го, целунали с муцуни и го утешили с тъжни изражения в очите.

„ Тези животни го разпознаха и почувстваха, че нещата с него не са добре “, споделя Кийс Велдбоер, създателят на фондацията.

Той имал опция да види зоологическата градина, която за финален път била негов дом. Също по този начин получил късмет да се сбогува със своите сътрудници.

Въпреки че жирафите нямало по какъв начин да доловят рака в тялото на своя другар, те сигурно са съумели да усетят болката и страданието му. Много животни имат невероятни умения и мнозина от тях могат да показват и да усещат освен своите страсти, само че и тези на хората.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР