В продължение на 20 години руските служби помогнаха на Путин

...
В продължение на 20 години руските служби помогнаха на Путин
Коментари Харесай

В руските служби мнозина смятат, че войната вече е загубена


В продължение на 20 години съветските служби помогнаха на Путин да остане на власт, в този момент те се притесняват, че той се трансформира в опасност за тях, споделят осведомени.

Мария Дмитриева съумява да избяга от Русия през Северна Африка до Париж, където подава молба за политическо леговище. Тя повече. " Искам убийствата да спрат. Не желая хората в Украйна да не престават да умират, не желая и руснаци да умират ". 31-годишната жена е доктор. Казва, че е работила за три от съветските служби за сигурност - последно за ФСБ. Войната в Украйна обаче я кара да обърне тил на страната си.

Дмитриева не е нито опозиционерка, нито либерал. Доскоро тя самата е част от режима на Путин - работила е в вътрешното министерство, в министерство на защитата и във ФСБ. Във Франция приказва намерено за първи път пред екип на ARD.
Редакцията предлага
Мнозина считат, че войната към този момент е изгубена

Много хора във ФСБ считат,, споделя тя. Неведнъж ѝ се е налагало да преглежда недоволни чиновници, които са ѝ разказвали, че желаят да се махнат. " Казваха, че са изморени. Но не напускаш ФСБ просто ей по този начин. Това е доста уважавана работа, до която доста мъчно се стига. И в случай че трима млади чиновници изоставен в границите на един месец, това значи, че те са срещу системата ".

Дмитриева има вяра, че хората от службите за сигурност се опасяват, че един ден ще бъдат преследвани за осъществените закононарушения по време на войната, която води в Украйна. Твърденията на Дмитриева не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник. Тя обаче дава документи, свързани с работата ѝ за службите. 

Политологът Герхард Мангот от Университета в Инсбрук счита, че е изцяло допустимо оценката на Дмитриева да е достоверна. " Знам от свои източници, че на високите равнища на ФСБ към този момент се задава въпросът , с цел да реализиран победа в Украйна. Броят на тези, които се тормозят, че Русия ще загуби войната, също се усилва ".

Настъпва ли " вятър на смяната "?

Владимир Осечкин рисува сходна картина. Руският правозащитник и създател на Gulagu.net, неправителствена организация, която разкрива злоупотребите в съветските затвори, има положителни контакти с сериозно настроени сътрудници на тайните служби. Под мотото " вятърът на смяната " той разгласява в интернет многочислени отчети на човек от съветските секрети служби от началото на войната в Украйна. По информация на ARD западните служби считат тези документи за достоверни.

" Съдейки по източниците в системата, мнозина считат, че това, което Путин стартира на 24 февруари, води към бездна, към злополука, че това е най-голямата му неточност като политик и държавен глава ", споделя Осечкин, който също живее във Франция. " Мнозина даже считат това за изменничество. Защото в продължение на 20 години точно системата от служби за сигурност оказа помощ на Путин да остане на власт ". Сега се притесняват, че той се трансформира в опасност за тях. Самият Осечкин е под непрекъсната полицейска отбрана във Франция. Той споделя, че единствено преди няколко седмици е имало опит за атентат против него. 

Кадиров - " хрътката ” на Путин

Осечкин изяснява, че възходящото неодобрение е повода Путин в генерал-полковник. " Хрътката на Путин " се счита за изключително предан и жесток. Твърди се, че и въздействието на ръководителя на частната наемническа войска на Вагнер - олигарха Евгений Пригожин - също пораства. Според Осечкин това е една от тактиките на Путин, с които той желае да се защищити от опити за прелом: " Путин се опасява, по тази причина основава огромен брой разнообразни служби и звена, които могат да се извърнат едни против други ".

Повишаването на радикални фигури като Кадиров е тактика на Путин да избави властта си, споделят специалисти.

Стратегия, която Мангот също признава: " Путин е човек, който обича да има към себе си доста хора, които са в спор между тях и които се конкурират един с различен ", споделя политологът. " Това му разрешава той да вземе решение, когато му пристигна времето, да отсъди, последната дума да бъде неговата. "

Но това все по-често провокира напрежение в структурата на властта, разяснява Дмитриева. " Служителите в службите за сигурност се опасяват, че в бъдеще на власт ще дойдат още по-радикални сили, с други думи бандити като Кадиров, на които тогава ще би трябвало да се подчиняват. " Хората на Кадиров към този момент имат по-добри заплати и по-модерно съоръжение от постоянните войски.

Цивилните жертви не са от голяма важност за Кремъл

Дмитриева счита, че войната ще продължи да ескалира. Два източника от ФСБ ѝ разказали за съвещанието на съветския Съвет за сигурност на 10 октомври. " Обсъждали са как обстановката в Украйна може да бъде овладяна. Нямало значение какви средства ще бъдат употребявани за постигането на тази цел и какъв брой цивилни ще загинат ". стартират още същия ден.

Московската лекарка се е отказала от остарелия си живот и е изоставила приятелите си в Русия. Тя се надява, че още хора от силите за сигурност ще се извърнат намерено против Путин.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР