В продължаващия спор за това дали православната църква трябва да

...
В продължаващия спор за това дали православната църква трябва да
Коментари Харесай

Украинските власти към църквата: Путин трябва да бъде обявен за Сатана

В продължаващия спор за това дали православната черква би трябвало да остане в световноизвестния манастирски комплекс Киево-Печорска лавра, украинското управление настоя църквата да се дистанцира от Москва, съобщи ДПА.
Прочетете още
" Ако нямате връзки с Русия, тогава публично кажете довиждане, кажете, че (руският президент Владимир) Путин е дявол ", сподели по малкия екран секретарят на съвета по национална сигурност Олексий Данилов. " Руският патриарх Кирил също е демон ", добави Данилов.

Православната черква на Украйна (ПЦУ) е самостоятелна от съветско наставничество. До месец май другият клон на православната черква в страната - Украинската православна черква (УПЦ), беше подчинена на Московската патриаршия. По това време УПЦ публично се отхвърли от Москва и осъди войната на Русия против Украйна, подредена от Путин. Украинските управляващи обаче не престават да подозират УПЦ в съдействие с Москва. Нейни обекти на няколко пъти бяха претърсвани от управляващите в Киев. Договорът за наем на УПЦ за прилагане на историческия източноправославен пещерен мъжки манастир Киево-Печорска лавра беше преустановен. В резултат митрополит Павел Лебед, свещеник на манастира, разкритикува украинския президент Володимир Зеленски и помоли да остане в Киево-Печорската лавра
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР