В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Поучителна притча за трите типа хора

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Ето една алегория за трите вида хора, предоставена ни от Съновник.бг.

Мъдър преподавател желал да показа на своите възпитаници трите вида хора, с които животът ни среща. Затова той им дал три играчки и ги попитал дали намират разлики сред тях.

Учениците погледнали играчките и дали отговор, че те им наподобяват изцяло идентични.

Учителят обаче помолил да ги прегледат по-добре. Тогава учениците забелязали, че имат дупки на разнообразни места.

Първата играчка имала дупки на двете уши и когато един от учениците прокарал игла с конец, тя влезнала през едното ухо и излязла през другото.

Втората играчка имала една дупка на ухото и една на устата и когато конецът се промушил пред дупката в ухото, излязъл през устата.

Третата играчка имала единствено една дупка в ухото и който прекарали конеца през нея, той останал в играчката.

– Всеки човек е заобиколен от три вида хора, които наподобяват на тези играчки. Първите се преструват, че ви слушат, само че истината е, че не обръщат внимание на думите ви и те влизат през едното им ухо и излизат през другото, тъкмо като при първата играчка.

Има и хора, които ви изслушват, само че по-късно ще популяризират думите ви, с цел да ви наранят, както сподели втората играчка.

Но има и трети вид хора, които в действителност ще се интересуват от вас и ще пазят тайните ви, както конецът останата в третата играчка, споделил мъдрият преподавател на своите възпитаници.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР