В присъствието на много деца и възрастни бяха запалени светлините

...
В присъствието на много деца и възрастни бяха запалени светлините
Коментари Харесай

Грейна коледната елха в Пещера

В наличието на доста деца и възрастни бяха запалени светлините на 15 метровата Коледна елха в Пещера. Те озариха небето в центъра на града и украсиха площад " България ", на фона на празнична заря привлякла погледите на присъстващите. Най- нетърпеливи още веднъж бяха най-малките, а част от тях не пропуснаха опцията да предадат персонално своите писма на Дядо Коледа.
Градоначалникът Йордан Младенов пожела радостни празници на всички и сподели:
" Предстоят ни доста хубави и светли дни, време за фамилията и дома. Във всяка къща се украсява Коледно дърво и се чака с неспокойствие Дядо Коледа да остави дарове. Да сбъдне желанията. Ние огромните също имаме фантазии, те не са по-малки от вашите. И аз написах своите, ще очаквам с неспокойствие идващата година – да видя кои от тях ще се осъществен. Заедно с родителите ви ще продължим да вършим Пещера още по-красив град. С повече места за игра и занимания, улеснения и забележителности, с които да се гордеем. Да сте здрави, витални и засмяни! Да си пожелаем нещо от сърце и нека през новата 2023 година желанията ни да се осъществен “
Малчуганите дружно с кмета на общината отброиха времето до запалването на светлините. Целият площад се обля в разноцветни светлини и нови светлоотразителни декорации. Коледната атмосфера допълват светещи шейна и елен за искащите да се снимат за спомен.
От разположените щандове се носеха примамливи аромати на домашни печива, понички и вкусни коледни десерти.Тук бяха ситуирани и щандовете на учениците от ПГХВТ " Ат. Ченгелев " и ОУ " Л.Каравелов ".
Възпитаницине на школата предлагаха на посетителите вкусотии и коледни украси, с цел да се включат с покупката си в благотворителната им самодейност за помощ и набиране на средства за дете-сирак и хлапак със здравни проблеми.
Народни танци и песни, отдадени на най-светлите празници – Рождество Христово и Нова година, показаха ученици от Ню АРТцентър. На сцената бяха кака Лара, Снежанка, Дядо Коледа и актьори от спектакъл ПАН. които пяха, танцуваха, а децата печелиха награди от присъединяване в занимателни игри.
По традиция светването на светлините на елхата в центъра на града публично сложи началото на Коледно-Новогодишната стратегия на Община Пещера. В нея са включени изложения, театрални постановки, концертни изяви на локални реализатори и посетители, връчване на награди на изявени деца и спортисти.
Община Пещера благодари на всички компании, които помогнаха за поредна година празничните прояви да станат реалност и да се трансфорат в едно от най-дългоочакваните и обичани събития от жителите и гостите на града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР