В присъствието на кмета на Благоевград Илко Стоянов, председателят на

...
В присъствието на кмета на Благоевград Илко Стоянов, председателят на
Коментари Харесай

БФС стартира обновяването на футболния терен в с. Рилци

В наличието на кмета на Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Оценка за съвместимост на БФС Благоевград Александър Кабз ималски и гении от детско-юношеската школа на Пирин (Благоевград), ДЮФК Орлетата, ДЮФК Хлапетата и ФК Спортика през вчерашния ден бе направена алегорична първа копка като начало на дейностите по възобновяване на един от двата футболни терена в с. Рилци, община Благоевград.

Проектът ще се построи от Българския футболен съюз по стратегия FIFA Forward 3.0, като общата стойност на инвестицията е 670 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Планираните действия за терена с повърхност 6016 кв. м. са почистване и подравняване на площадката, полагане на геотекстил и неподвижен материал, уплътняване, полагане на изкуствена настилка и маркировка, както и монтиране на портативни порти, знамена и фундаменти. На осъвремененото оборудване ще бъдат обезпечени съвремени условия за тренировки на деца, интензивно занимаващи се с футбол.

„ С обновяването  на това игрище се стремим да осигурим допустимо най-хубавите условия за децата на Благоевград “, разяснява кметът Илко Стоянов.

Това е следващият инфраструктурен план на Българския футболен съюз, целящ модернизиране на материална база за детско-юношески и всеобщ футбол в страната. Само за последните 5 години и половина БФС реализира или е в развой на реализация на невиждан брой планове – по стратегии на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лв.. Бяха издигнати или напълно реконструирани над 40 разнообразни по вид и размер футболни терени допълнително от 25 обитаеми места из цялата страна. В момента, с изключение на терена в с. Рилци, на друг стадий по планиране или създаване, са още 7 уреди – в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, с. Труд и 75 ОУ „ Тодор Каблешков “ в столицата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР