В природата има голямо изобилие на цветя. Те са не

...
В природата има голямо изобилие на цветя. Те са не
Коментари Харесай

Направете невероятна декорация от ядливи цветя!

В природата има огромно обилие на цветя. Те са освен красиви и ароматни, само че някой от типовете са и ядливи. Всички знаят, че розите имат освен мощен мирис, само че са и вкусни. Хапват се листенцата на цветовете им. С тях може да се украсят торти, сладкиши, конфитюри, кремчета и други.

Ако се прибавят в приготвянето на птиче месо, фазан или пъдпъдък, усетът става още по-богат и кондензиран.

Не по-малко апетитен е невенът. Ядливи са листата му. На усет са пикантни и се употребяват като на ниска цена вид на скъпия шафран. Ако се прибавя в ядене с ориз, ще се оцвети в оранжево.

Друго ядливо растение е слънчогледът. Ядем семките и листата му. Той също като невена може да замества шафрана. Задушени в масло, млади пъпки от слънчоглед имат усет на печени ябълки.

 Ядливи цветя

Следваща по ядливос е теменужката. Тези красиви цветя са доста деликатни с аромата си. Ядливи са както горските, по този начин и градинските теменужки. Използват се като украса на торти, сладкиши, десерти и питиета. Ако са захаросани, стават чудесна декорация за сватбени торти.

Ето по какъв начин може да си приготвите захаросани цветя за декорация. Избират се красиви теменужки. Разбива се един белтък в купа. В плитка паница се сипва захар на кристали. С четка леко се намазва с белтък вътрешната страна на цветето, а след това и външната. Внимателно се поръсва със кристална захар, да полепне.

Работи се деликатно, тъй като цветето е нежно. Хваща се за дръжката и леко се изтупва да падне непотребната захар. Поставя се върху хартия, с цел да съхне. Трябва ви доста самообладание, с цел да се получи. След 2-3 дни са подготвени за приложимост.

 Захаросани теменужки

Ядливите цветя са красиви, само че могат да са и рискови. Не яжте цветята от цветарски магазини, те са обработени с химикали и са рискови за вашето здраве. Правете украса единствено с тези цветя, за които знаете, че не могат да ви навредят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР