В приетия в края на юли бюджет беше увеличен фонда

...
В приетия в края на юли бюджет беше увеличен фонда
Коментари Харесай

Асен Василев: Във Фонда за бедствия и аварии има средства за щетите по Черноморието

В признатия в края на юли бюджет беше повишен фонда за бедствия и повреди и средства във фонда има. Това заяви на брифинг финансовият министър Асен Василев след спешна среща с ръководителите на парламентарните комисии по бюджет и финанси Йордан Цонев и по вътрешна сигурност и публичен ред Десислава Атанасова, и със зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. 

Идеята за срещата пристигна от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която настоя министър председателят и министърът на финансите да бъдат изслушани за наводненията и добави, че никой не знае какъв брой пари има във Фонда за бедствия и повреди. Властта отговори със незабавна среща сред финансовия министър Асен Василев и част от ръководителите на комисии. На срещата е бил изслушан и отчета на кмета на Царево, която е най-пострадалата община. 

" По предварителни оценки, които сега получаваме, има 12 моста, които би трябвало да бъдат поправени, с изключение на другите вреди, за към 20-30 млн. лв.. В момента свободния запас е над 60 млн. лв. във Bонда за бедствия и повреди. Процедурата е, когато са ясни вредите се събира комисията в Министерство на вътрешните работи и средствата се отпускат в спешен режим. Има и оценки, които комисията сега преглежда, свързани с наводненията в Северна България, които също могат да бъдет придвижени. Още предходната година възложихме на регионалните шефове да ревизират къде има непочистени речни корита. По предварителната информация, която са подали, е за над 250 такива сектора, които имат потребност от в допълнение разчистване. Трябва да мине през снимане, планиране и разчистване на коритата ", изясни финансовият министър Асен Василев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР