В пресклуба на БТА в Плевен, председателят на ПП АБВ

...
В пресклуба на БТА в Плевен, председателят на ПП АБВ
Коментари Харесай

Румен Петков: Нарушения при строежа на връзката Комотини - Стара Загора могат да предизвикат катастрофа

В пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен, ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков изрази безпокойствие по отношение на нереализирането на газовата връзка Комотини – Стара Загора, което съгласно него се случва при безучастие от страна на Прокуратурата в продължение на повече от година.

„ Не мога да схвана това закононарушение с публичната душeвност, което си разреши господин Кирил Петков – да открива оборудване, което е доста надалеч от въвеждането му в употреба, и това прилепяне сега за предоставяне на Акт 16 е вулгарно от позиция на сигурността.

Всеки газопровод от тези коити се построяват през последните 20 години, има съпътстваща оптична мрежа. По план би трябвало да има два оптични кабела – единият е в траншеята, а вторият е успореден на газопровода – отвън траншеята. Ролята им е да придвижват информация за количествата газ, които минават, за налягането в тръбата, както и за възможни проблеми.

Аз настоявам, че единият кабел не е положен, което е причина за тежка злополука. Това е въпрос, на който отговор би трябвало да даде Прокуратурата “.



Пред медиите, Румен Петков сподели, че в 15-ти МИР – Плевен Политическа партия АБВ ще взе участие с трима свои представители, които са част от листата на Коалиция „ Български напредък “. Това са доцент Георги Кючуков, Красимир Грунчев и Александър Кисьов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР